Çamlaraltı'nda ana sınıfından liseye köklü eğitim

Çamlaraltı'nda ana sınıfından liseye köklü eğitim

63 yıldan bu yana eğitimde örnek uygulamalara imza atan Çamlaraltı Koleji, geleceğin çağdaş ve başarılı bireylerini yetiştiriyor.

Çamlaraltı Koleji olarak elde ettikleri başarıların sırrının ekip çalışmasından kaynaklandığını belirten Genel Müdür Gülçağ Gençer, başarılarla dolu 63 yılı geride bırakmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.Çamlaraltı Koleji'nin, köklü geçmişi, bilinirliği, kaliteli eğitim anlayışı, akademik ve sosyal alanlarda elde ettiği başarılarıyla bilinçli velilerin tercihi olmayı başardığını vurgulayan Gençer, “Çamlaraltı Koleji olarak spordan sanata, sosyal bilimlerden sayısal alanlara kadar elde ettiğimiz çok sayıda başarı var. Bu hem biz yöneticilerin ve öğretmenlerin hem de öğrencilerimizin kendilerine güvenmesini, geleceğe umutla bakmasını sağlıyor. Her öğrencimizin birey olduğu gerçeğini asla unutmadan hareket ediyoruz. Öğrencilerimize, bireysel farklılık ve gelişim özelliklerinin önemsendiği ve kendilerini geliştirme fırsatlarının yaratıldığı kişiye özgü eğitim veriyoruz. Cumhuriyetçi çağdaş bireyler yetiştirmeyi ilke edinen anlayışımızla, ülkemizin geleceği gençlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ÜÇ YABANCI DİL ZORUNLU

Öğrencileri, yetenekli oldukları ve kariyerlerine devam etmek istedikleri alanda temeli sağlam ve donanımlı bilgilerle yetiştirdiklerinin altını çizen Gençer şunları söyledi: “Hem ulusal, hem de uluslararası platformlarda yüksek başarı gösteren Çamlaraltı Koleji öğrencileri, Atatürk ilkelerine bağlı, eleştirel düşünmeyi bilen, sosyal becerilerle donanmış ve etkin iletişim kurabilen, ahlaklı bireyler olarak yollarına devam ediyor. İzmir’de üç yabancı dil öğretiminin zorunlu olduğu tek kurum olan okulumuzda öğrencilerimiz, üç yabancı dil öğrenerek ve uluslararası birçok proje sayesinde farklı kültürleri tanıyarak, farklı bakış açılarının sunduğu zenginlikten faydalanma fırsatı yakalıyor. Bunun yanı sıra; bilim, spor turnuvaları ve mind lab, speed stacks ve satranç gibi dallarda ulusal ve uluslararası karşılaşmalarda farkımızı ortaya koyuyoruz. 63 yıldır olduğu gibi, gelecekte de her öğrencimizi yetenekleri, ilgi alanları ve başarısı doğrultusunda en doğru şekilde yönlendirmeyi ve geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz”

EN BÜYÜK ÖDÜL ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISI

Öğrencilerinin uluslararası platformlarda da hem akademik hem de yabancı dilini doğru ve en güzel şekilde kullanabildiğine, yüzlerce öğrenci arasında bile dikkat çekebildiğini vurgulayan Gençer, Çamlaraltı Koleji'nin, yenilikçi çizgisi ve projeleriyle eğitim yolculuğunu sürdürdüğünü kaydetti; Gülçağ Gençer sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrencilerimiz birçok branşta önemli başarılara imza atıyor. Mind Lab Olimpiyatlar'ından çok sayıda ödülle geri döndük. Dünyanın birçok ülkesinden seçkin okulun katıldığı Mun konferasında öğrencilerimiz okulumuzda öğrendikleri İngilizce ile diğer öğrencilerden sıyrılıyorlar. Ayrıca bu yıl ilk kez katıldığımız lego robotics ve destination imagination organizasyonlarında da ödül kazandık. Bunun yanı sıra; eco school programımızla öğrencilerimizde geri dönüşüm, sürdürülebilir yaşam ve doğa bilinci oluşturuyoruz. Bu anlamda 63 yıldan bu yana Çamlaraltı Koleji ailesinin üyesi olan tüm öğrencilerimizin gösterdiği başarı bizim için en büyük ödüldür”


Birçok önemli ilke imza attı...
• 1973 Ege Bölgesi’nde bünyesinde Yabancı Dil Laboratuvarı kuran ilk özel okul.
• 1979 Ege Bölgesi'nde karma eğitime geçen ilk özel okul.
• 1981 Ege Bölgesi’nde Anadolu Lisesi statüsüne geçen ilk özel okul.
• 1991 Ege Bölgesi’nde Cambridge Üniversitesi Sınav Merkezi olan ilk eğitim kurumu.
• 2010 Avrupa’da ENO Avrupa Çevre Madalyası alan ilk okul.
• 2011 Türkiye’de e-Twining projesini gerçekleştiren ilk okul. • 2012 Ege Bölgesi’nde DELE Sınav Merkezi olan ilk ve tek okul.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.