Can Atalay'ın vekilliği düşürüldü

Can Atalay'ın vekilliği düşürüldü

TBMM Genel Kurulu’nda TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Yargıtay'ın verdiği karar okundu. Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) hakkındaki kararın okutulmasının ardından düşürüldü.

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ kararı okurken CHP, DEM ve TİP milletvekilleri kürsüye doğru yürüdü ve uzun süre itiraz ettiler. Bir milletvekilinin Başkanlık Divanı’na Anayasa kitapçığı attığı görüldü. Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Bozdağ oturuma ara verdi. Ara verildiğinde ve Bozdağ oturumu açtığında da itirazlar devam etti. Bozdağ, itirazların devam etmesi üzerine oturumu kapattı.

640x360-1.jpg

NE OLMUŞTU?

28 Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay milletvekili seçilen Can Atalay’ın avukatları, “Müvekkillerinin milletvekili seçilmesi nedeniyle hakkındaki yargılamanın durması ve tahliye edilmesi” talebiyle Yargıtay’a başvurmuştu.

Yargıtay’ın talebi reddetmesi üzerine Atalay, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurusunda bulunmuş, mahkeme de “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiğine ve Atalay’ın yeniden yargılanarak tahliyesine karar verilmesine hükmetmişti.

Anayasa Mahkemesince Atalay’ın yeniden yargılanması ve tahliyesi istemiyle yerel mahkemeye gönderilen dosya, yerel mahkemece karar verilmeden Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne iletilmiş, söz konusu ceza dairesi ihlal kararına uymamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.