Can Atalay'ın vekilliği düşürülecek

Can Atalay'ın vekilliği düşürülecek

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, "Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesini sağlayacak Yargıtay kararı, bugün veya bu hafta Meclis'te okunacak" dedi.

Usta, konuya ilişkin olarak şu açıklamada bulundu:

"Bugün veya bu hafta tamamlamayı düşünüyoruz açıkçası. Bir prosedür haline gelmiş durumda. Meclis'in de üzerine düşen vazifeyi yapması gerekiyor. Bu hafta için planımız var. Alacağımız başlıklardan bir tanesi."

"Hukuki tartışmayı sonlandırabilir miyiz" sorusuna yanıt veren Usta şunları söyledi:

"Açıkçası ben sonlanacağını düşünmüyorum. Ondan sonraki süreçleri de var belki hukuki yolları devam edecek. Biz de Meclis olarak konuyu yakından takip edeceğiz. Meclis'e düşen bir görev varsa onu yerine getirmeye çalışacağız."

can-atalay-siwi-cover.jpg

Ne olmuştu?

28 Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay milletvekili seçilen Can Atalay’ın avukatları, “Müvekkillerinin milletvekili seçilmesi nedeniyle hakkındaki yargılamanın durması ve tahliye edilmesi” talebiyle Yargıtay’a başvurmuştu.

Yargıtay’ın talebi reddetmesi üzerine Atalay, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurusunda bulunmuş, mahkeme de “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiğine ve Atalay’ın yeniden yargılanarak tahliyesine karar verilmesine hükmetmişti.

Anayasa Mahkemesince Atalay’ın yeniden yargılanması ve tahliyesi istemiyle yerel mahkemeye gönderilen dosya, yerel mahkemece karar verilmeden Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne iletilmiş, söz konusu ceza dairesi ihlal kararına uymamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.