Can Radyo'ya İzmir Milletvekili Mahir Polat konuk oldu

Can Radyo'ya İzmir Milletvekili Mahir Polat konuk oldu

İzmir'de yayın yapan Can Radyo stüdyolarına İzmir Milletvekili Mahir Polat konuk oldu.

CHP İzmir Milletvekili ve Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat ile Can Radyo'da Ege'nin Gündemi programına katıldı.

Programda gündeme dair sohbetler edildi. Milletvekili Mahir Polat Ankara gündemine dair hazır bir CHP olduğunu vurgulayarak ''Yeni yasama ile birlikte partimizin milletvekilleri hareketliler, halkımızdan aldığımız gücü mecliste kullanmaya çalışıyoruz, onlar lehine ne gerekiyorsa var gücümüzle mücadele ediyoruz. CHP kamp süreci geçirdi, iktidara yürüyüşünün heyecanıyla verimli bir çalışma yaptı, CHP gönül verenlerde iktidar heyecanı var o heyecan tüm toplum katmanlarına yayılıyor. Büyük ciddiyetle demokrasi ve  ekonomi fukaralığından nasıl kurtuluruz, nasıl yönetiriz buna kafa yoruyoruz. Hazır bir chp görüntüsü var, öyleyiz de, var gücümüzle calışıyoruz''dedi.

Sohbet sırasında ortadoğu ile ilgili siyaset dersleri aldığından bahseden Polat ''Cumhuriyet tarihine baktığımızda Atatürk döneminde barış paktları kurulmuş, sadabat paktı gibi sonra dönmüş bakmışız ortadoğu ile siyaset çok olağan değil, bir risk, onlarla hami devletleri üzerinden ilişkiler kurmuşuz, örneğin Suriye ise Fransa ile ilişki yürütmüşüz. Kısaca bakmış türk genci bu ortadoğu bataklık demiş dönmüş yüzünü batıya ''şeklinde konuştu.

Milletvekili Mahir Polat Barış Pınarı Harekatına yönelik olarak ise ''  Barış Pınar Harekatı başladığında ödüm koptu , bir riskle karşı karşıyaydık ,Türkiye'nin en meşru hakkıdır sınır güvenliği ,rejim güvenliği bu nedenle her müdahaleyi yapma hakkını meşru buluyorum ama bunu yaparken askeri müdahale kısmı dışında dış politika kısmı var, Türkiye askerin yaptığı fedakarlığı harici olarak Türkiye yapamadı, önümüzde bulunan süreç bir dış siyaset süreci, kaynakların çok doğru kullanılması gerekiyor ''diye belirtti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.