Canan Karatay'dan şok açıklama

Canan Karatay'dan şok açıklama

Prof. Dr. Canan Karatay karpuz ve kavunla ilgili şoke edici bir açıklama yaptı.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’dan bayram uyarısı… Bayramda sağlığımızı tehdit eden madde hakkında açıklamalarda bulunan Karatay, vatandaşları uyardı. İşte Karatay’ın bayramla ilgili önemli açıklamaları… 
 

‘’Kesinlikle şeker yemeyin’’

Tüm şekerlemelerin içinde mısır şurubu olduğunu ve bu nedenle bayramda kesinlikle şeker yenilmemesi gerektiğini belirten Karatay, mısır şurubunun beyaz şekerden 10 kat daha zararlı olduğunu dile getirdi. Hücreleri bozan ve karaciğere hasar veren mısır şurubu şekere göre çok daha tehlikeli bir madde.
 

‘’Şeker yerine fındık,fıstık tüketin’’

Bayramla ilgili dikkat edilmesi gereken noktalardan bir diğeri ise ikram edilen tatlılardan uzak durmak. Bayramda herkesin kendi sağlığına dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Karatay, şekerleme ve tatlı yerine fındık, fıstık tüketimi yapılmasını tavsiye etti. Şekerin en büyük zehir olduğunu belirten Karatay, çocuklarınıza kuru incir, kuru kayısı ve çekirdekli üzüm gibi faydalı yiyecekler yedirin uyarısında bulundu.
 

‘’Şerbetli tatlılara izin yok’’

Bayramdan bayrama yalnızca 1 dilim tatlı yediğini dile getiren Karatay, şerbetli tatlılardan uzak durulması konusunda da uyarılar yaptı.
 

‘’En sağlıklı meyve, kurtlu elma’’

Tarım ilaçları ile sulanmış meyvelerden uzak durulması gerektiğini  belirten Karatay, en sağlıklı meyvenin kurtlu elma ve zeytin olduğunu dile getirdi.
 

''Karpuz ve kavun sıvı şekerdir''

Canan Karatay açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:''Ben karpuz diyeti falan bilmem kardeşim. Ama karpuz, kavun trigliserid dediğimiz tehlikeli yağları yükseltiyor, kanınızda ürik asidi yükseltiyor. Hastaların durumuna göre konuşuyorum.Tarım zehirleriyle yıkanmış meyvelere dokunmayın diyorum. Kavun, karpuz sıvı şekerdir. Şekeriniz varsa, gut hastasıysanız, daha da yükseltiyor ve karaciğerinizi, göbeğinizi, gırtlağınızı her yerinizi yağlandırıyorsunuz.''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.