Cani belediye personeli hiç acımadan kamyonla üstünden geçti

Cani belediye personeli hiç acımadan kamyonla üstünden geçti

Zavallı köpeği kamyonla ezerek öldürdü

Aydın'ın Efeler ilçesinde görevli bir belediye personelinin gerçekleştirdiği iddia edilen caniliğin görüntüleri sosyal medyada yayınlandı; hayvanseverler büyük tepki gösterdi.

İddiaya göre Aydın Efeler Belediyesi Kocagür Mahallesi Temizlik İşleri Şantiyesi'nde personel olan M.U isimli personel, çöp arabası ile mesaisini bitirip geri döndüğü sırada, belediye şantiye girişindeki yatan köpeği görüyor. Sürücü, kapı girişindeki köpeğin uyuduğundan emin olduktan sonra, hiç acımadan üzerinden geçip ezerek ölmesine neden oldu. Sosyal medyada yayınlanan bu görüntülerden sonra hayvanseverler sürücüye büyük tepki gösterirken, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan'dan da cani belediye çalışanı hakkında da işlem yapılmasını istediler.

Aydın Hayvan Dostları Derneği, sosyal medyadan yaptıkları açıklamada görüntüler hakkında savcılık ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na gerekli şikayetleri yapacaklarını dile getirdi.

ŞAHSIN İŞ AKDİ FESHEDİLDİ

Olayla ilgili basın duyurusu yapan Efeler Belediye Başkanlığı, açıklamasında şahsın iş akdinin feshedildiğini belirterek şu sözlere yer verdi:

Efeler Belediyesi’nin Kocagür Mahallesi’nde bulunan Temizlik İşleri Şantiyemizde 27.05.2018 tarihinde sabaha karşı yaşanan elim kaza ile ilgili kamuoyuna duyurulur; 

Pazar günü sabaha karşı Temizlik İşleri Şantiyemizin rutin araç girişlerinin yapıldığı, elektrik motorlu ana kapıya yaklaşan 09 xx xxx plakalı temizlik aracı, görev dönüşü şantiye sahasına girmek üzere kapının açılmasını beklemiştir.  Ancak 5 yıl önce yavru sokak köpeği iken şantiye çalışanlarımızca sahiplenilerek her türlü bakımı yapılan, yerde yatan maskot köpeğimiz, araç sürücüsü tarafından fark edilememiştir. İstenmeden yaşanan bu elim kazada şantiyenin bir ferdi gibi sevilen köpeğimiz hayatını kaybetmiştir. 

Hayvanlara yönelik yapılan her türlü şiddete her zaman karşı olan ve her canlının yaşama hakkı olduğuna inanan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan talimatıyla sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur ve kazaya sebep olan şahsın iş akdi feshedilmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.