Çapın, "Bornova Deniz Yücel'i destekliyor"

Çapın, "Bornova Deniz Yücel'i destekliyor"

Can Radyo'da Gökhan Kafalı ile Egenin Gündemi programının konuğu CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın oldu. Çapın, programda il kongre seçimlerini ve İzmir siyasetini değerlendirdi.

Programdan satır başları şöyle...

Bornova İlçe Örgütü olarak Deniz Yücel'i desteklediklerini söyleyen Çapın: "Siyasette ömür boyu birliktelik de ayrılık da  olmaz. Bir seçimde beraber olduğumuz arkadaşımızla bir seçimde yollarımız ayrılabilir ama örgüt içinde bir ayrılık olması mümkün değil. Parti örgütümüzde,  içe dönük bir mücadele var. Bunu aşmamız gerekiyor. İl kongrelerinde de 30 ilçenin desteklediği bir uzlaşı adayı çıkıyor. Kimsenin adaylığı engellenmiyor. İlçe başkanlarının uzlaştığı partiye katkı sağlamış bir aday Deniz Yücel . 61 arkadaşımızın imzası ile Bornova ilçe örgütü olarak Deniz Yücel'in yanındayız.  

İl kongre seçimlerinde çarşaf listeden yanayım. Delege çarşaf liste ile istediğini seçebiliyor ancak blok liste ile delagasyonun bu hakkı elinden alınıyor.  Olması gereken Çarşaf listedir. İzmir'in bütün ilçelerinin aynı düşündüğünü sanıyorum. Örgütün seçme hakkını elinden almamak lazım" dedi
 
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ile uyumlu çalışacaklarını belirten Çapın, "İduğ'un başkan adaylık sürecinde de ben ve arkadaşlarım destekledik. Kendisi aynı zaman da arkadaşım. Herhangi bir sorunumuz olmaz. Bizim belediye yönetimine  herhangi bir müdahalemiz olamaz ancak tavsiyemiz olur" şeklinde konuştu.

Gökhan Kafalı'nın ilçe başkanlığında neler yapacağı sorusuna Çapın: "İl kongresinden  sonra işlerimize başlayacağız. Mahalle temsilcileri seçeceğiz. Eğitimle ilgili çalışmalar yapacağız. İlçe örgütümüzün başarısını kongreden sonra göstereceğiz. Kadın kollarımızla oturup toplantı yapacağız. Her üç ayda bir tüm Bornova bitecek şekilde vatandaşlarımızla görüşeceğiz. Aynı zamanda tüm vatandaşlarımızın katılabileceği toplantılar düzenleyeceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Kocaoğlu'ndan sonra İzmir siyasetindeki değişimleri değerlendiren Çapın, "Biz Aziz Kocaoğlu'nun desteklediği adaya karşı  her zaman bir aday çıkarırdık. Ancak erkler karşısında kazanmak kolay değil. Kocaoğlu'nun belediye başkanlığına diyecek sözüm yok. Ancak kongrelere müdahalesi aşikardı. Tunç Soyer örgütün bütünlüğü açısından doğru olanı yapıyor, kongrelere karışmıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı böyle şeylerin üstünde olmalı" dedi.

Kafalı'nın sorusu üzerine erken seçim değerlendirmesi yapana Çapın, " AKP iktidarında yolun sonunun daha karanlık olacağı adına bir görüş var. bizim hazırlığımız var böyle bir talebimiz yok ama olması durumunda biz her zaman hazırız" şeklinde konuştu.
 
Kafalı'nın 'CHP'nin iktidara gelmesi durumunda ilk altı ay vatandaşa nefes aldıracak planı var mı?' sorusuna yanıt olarak Çapın şu ifadeleri kullandı:

"Partimize yıllarını vermiş ekonomistler var, uzmanlarımız var. Kısa bir sürede bunların yapılması imkansız. Yılların tahribatı var. İnsanlar da biliyor artık. 17 yılın tahribatı 6 ay gibi kısa bir sürede toparlanması imkansız. Akp iktidarından önce DSP döneminde uygulanmaya başlayan ekonomi planlamaları sayesinde ekonomi düzlüğe çıktı ve AKP'nin başarısı olarak görüldü. DSP döneminde kemer sıkma politikasına gidildi, birtakım borçlar alındı ve erken seçim oldu. Sonrasında AKP iktidara geldi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.