Çavuşoğlu, ABD'nin güvenli bölge önerisine cevap verdi

Çavuşoğlu, ABD'nin güvenli bölge önerisine cevap verdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ABD'ye güvenli bölge yanıtı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin güvenli bölge önerisine cevap verdi. Çavuşoğlu, bunların görüşülmesinden önce ABD ile güvenin yeniden tesis edilmesi gerektiğini ve bunun için ABD'nin somut adımlar atması gerektiğini vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu, ''Biz zaten buraların Suriye halkı için güvenli bölge olacağını söylemiştik. Paris'teki görüşmede ne demek istediğini sordum. Kendiside Tüm Suriye sınırında bir 10 kmlik güvenli bölge düşündüklerini ve 30 kmlik bir tampon bölge oluşturmayı kastettiğini söyledi. Daha önce Erdoğan güvenli bölge düşüncelerini söylemişti. Bizim anladığımız farklı onların ki farklı olabilir. Bizim her şeyden önce, güvenli bölge ya da ciddi bir konuyu samimi bir şekilde, görüşebilmemiz için önce güveni tesis etmemiz lazım. ABD'nin terör örgütüne verdiği silahlar, bize verilen sözlerin tutulmaması. Trump'ın sözleri, ABD'ye silah vermiyoruz demesinin yanında bunların uygulandığının görülmesi gerekiyor. Güvenin tesis edilmesi için ABD'nin somut adım atması gerekiyor.'' dedi.

ABD'NİN GÖRÜŞME SONRASI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın telefon görüşmesi sonrası Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya da değinen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Sanırım o açıklama görüşme yapılmadan önce hazırlanmış. O nedenle tam gerçekleri yansıtmayan bir açıklama oldu. Onların farklı mazaretleri olabilir. Gerçeği yansıtmıyor" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.