Çavuşoğlu’ndan üçlü görüşme açıklaması: ‘Şubat ayının başında olabilir’

Çavuşoğlu’ndan üçlü görüşme açıklaması: ‘Şubat ayının başında olabilir’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Rusya-Suriye üçlü görüşmesine ilişkin, “Henüz netleşen bir tarih yok. Ama bu üçlü görüşmeyi en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Belki Şubat ayının başında olabilir"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Rusya-Suriye üçlü görüşmesine ilişkin, “Henüz netleşen bir tarih yok. Ama bu üçlü görüşmeyi en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Belki Şubat ayının başında olabilir. Rusya'ya bazı tarihi önerilerimiz de oldu. Üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrika turunun ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Afrika ziyaretini tamamlayarak Türkiye’ye hareket edeceğini ifade eden Bakan Çavuşoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"ÜÇLÜ GÖRÜŞMEYİ EN KISA ZAMANDA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

erdogan-putin-aa-1662988.jpg

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye-Suriye-Rusya arasında üçü görüşmesinin tarihine ilişkin soruya, “Yani o tarihleri kim ortaya attı? Anlamıyoruz. Daha önce de bilgi vermiştik. Önümüzdeki hafta için bazı tarih tekliflerinin geldiğini, bunların bizim programımıza uymadığını, yeni tarih önerileri üzerinde çalıştığımızı söyledik. Henüz netleşen bir tarih yok. Ama bu üçlü görüşmeyi en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Belki şubat ayının başında olabilir. Rusya'ya bazı tarihi önerilerimiz de oldu. Üzerinde çalışıyoruz. Bahsedilen gelecek hafta için bazı tarihi önerileri yazıldı bunlar doğru değil. Ama üçlü görüşmeyi de önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğiz” yanıtını verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.