1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çay demlerken bunlara dikkat
Çay demlerken bunlara dikkat

Çay demlerken bunlara dikkat

Çayı demlerken dikkat edilmesi gerekenler ve yanlış çay demlemenin yol açtığı o hastalıklar…

A+A-

Çayın acımaması ve uzun süre dayanması için demlemiş olduğunuz çayı ocak üzerinde bekletmeyin. Bu durum çayın acımasına sebebiyet verebilir. Çayı demlerken veya demledikten sonra yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız. Yüksek ısıda kalan ve demlenen çay insan sağlığı için büyük tehdit oluşturabilir.

Sürekli yüksek ısıda ve kaynar bir şekilde içilen çay, ilerleyen zamanlarda kanser hastalıklarına sebep olabilir. "Dışarıda içtiğim çayın yüksek ısıya maruz kaldığı nasıl anlarım?" diyorsanız işte cevabı... Eğer acımaya yüz tutmuş, ağzınızda fazla buruk bir tat bırakıyorsa o çayı asla içmeyin.

Çayı muhakkak kaynamamış su ile demlemeniz gerekir. Aşırı bir şekilde kaynamış su, çaya döküldüğü zaman çayın içerisinde bakteri oluşumuna yol açabilir. Çayın tadının acıması da genellikle bu sebeplerden meydana gelir.

Çay demlerken yapılan bir diğer hata ise daha çay suyu sıcakken üst demliğe çay koyulmasıdır. Bu yöntemle çay rutubet alır ve daha demlikteyken bayatlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.