Çay ve kahve tüketimine dikkat!

Çay ve kahve tüketimine dikkat!

Ramazan ayında tüketilen çay ve kahvenin su ihtiyacını karşılamadığına dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Tuğçe Yılmaz, uyardı.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Tuğçe Yılmaz, su tüketimi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Günlük su tüketimi miktarı kişiye göre değiştiğine belirten Dyt. Yılmaz, “Genellikle kilogram başına yaklaşık 35 mililitre su içilmesi önerilir. Bunun yerine çay ve kahveye daha fazla önem verilir. Ancak çay ve kahve, diüretik etkileri nedeniyle vücuttan su atılımını hızlandırır. Ayrıca çay ve kahve suyun yerini tutmaz ve aşırı tüketimi ertesi gün susama sorununa yol açabilir. Bu nedenle çay ve kahvenin miktarını azaltıp günlük su tüketiminize önem vermelisiniz" diye konuştu.

2-003.jpg

“TUZLU VE BAHARATLI GIDALAR SUSUZLUĞA YOL AÇABİLİR”

Susuz kalmamak için dikkat edilmesi gereken önlemler olduğundan bahseden Dyt. Yılmaz, “Günlük su tüketiminizi yerine koymanın yanı sıra, susuzluğa neden olabilecek tuzlu ve baharatlı gıdalardan kaçınmalısınız. İftar ve sahur arasında tüketeceğiniz suya taze limon dilimleri, yaş zencefil, taze nane yaprakları veya rulo tarçın eklemek suya farklı bir aroma katar, içiminizi kolaylaştırır, mideyi rahatlatır ve tatlı yeme isteğini bastırabilir. Ayrıca, su içeriği yüksek sebze ve meyvelerden faydalanabilirsiniz" şeklinde konuştu.

“SU İÇMEK BÖBREK RAHATSIZLIKLARINA İYİ GELİR”

Dyt. Yılmaz, su içmenin vücuda faydalarıyla ilgili şunları söyledi:

“Su ağız kokusunu önler. Sindirim problemlerinden kaynaklanan kabızlık ve bağırsak tembelliğini gidermeye yardımcı olur. Böbrek rahatsızlıklarına karşı koruyucu etkiye sahip olabilir. Vücut ısısını dengeler. Vücuttaki toksinleri atar ve cildi gençleştirir. Kilo vermeye yardımcı olur ve yağ yakımını hızlandırır. İç organların sağlıklı çalışmasını sağlar. Sindirim sistemini düzenler. Vücuttaki ödemin atılmasını sağlar.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.