Celal Bayraktaroğlu, "Kriz büyük destek artmalı"

Celal Bayraktaroğlu, "Kriz büyük destek artmalı"

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu, koronavirüsle mücadele toplantısında açıklanan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketinin sektöre nefes aldıracağını dile getirdi

Bayraktaroğlu, dernek üyelerinin çoğunluğu küçük otel ile restoranlardan oluştuğunu ve yıllık 245 milyon liralık bir ekonomik büyüklüğe sahip olduklarını söyledi. Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinin, korona virüsü salgınının tahribatını önlemede etkili olacağına inandığını ifade eden Bayraktaroğlu, "Konaklama Vergisi’nin Kasım ayına kadar uygulanmama kararı, şirketlerin bankalara ana para ve faiz ödemelerinin üç ay ötelenmesi gibi finansal destek sağlayan tedbirler sektöre nefes aldıracak, bu kesin. Ancak kesin olan bir şey daha var o da yeterli olmadığıdır" dedi.

“Krizi bertaraf etmek zor olacak”

100 milyar liralık mali kaynağı içeren paketin turizm tesislerinin ve o işletmelerdeki çalışanların gelir kaybını en aza indirecek şekilde genişletilmesi gerektiğinin altını çizen Bayraktaroğlu “Örneğin esnaf açısından sadece Halk Bankasından alınan kredilerde kolaylıklar yapılmasına yönelik destek diğer bankaları da kapsamalı. Çünkü herkes Halk Bankasından kredi almıyor. Turizm işletmelerine 6 ay geri ödemesiz olan destekleme de sonrasında uzun vadeli ve düşük faizli kredi olanağıyla yine desteklenmeli. Ayrıca sektörün kalbi niteliğindeki küçük işletmelere hibe kredi verilmesi, elektrik faturası ödemelerinin ertelenmesi, personel SGK primlerinin 6 ay süreyle devlet tarafından karşılanması, yine konaklamada 6 ay süreyle KDV indirimi de beklentilerimiz arasında yer alıyor. Çünkü kurizm sektörü için en zor yıl olacak. Krizin etkilerini bertaraf etmemiz belkide aylar, yıllar alacak. Paket sektörümüz için her ne kadar yeterli görülmese de içinde bulunduğumuz bu günlerde turizmciler olarak da bizler elimizden geleni yapacağız. Hükümetin de gelişen şartlar karşısında ek önlemleri devreye alacağına, yeni desteklemeleri uygulayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.