Cemevinde Alevi yok hepsini bir otele tıkıp yakabilirsin

Cemevinde Alevi yok hepsini bir otele tıkıp yakabilirsin

Pınar Fidan’dan “Ofansif mizah” adı altında ırkçılık ve mezhepçilik: Cemevinde Alevi yok hepsini bir otele tıkıp yakabilirsin

Komedyen olduğunu öne süren Pınar Fidan bir oyunda Alevi yurttaşlar hakkında çok çirkin ifadeler kullandı. Fidan'ın sözleri sosyal medyada infial yarattı. Çok sayıda isim Fidan'a tepki gösterirken eleştirilerin hedefindeki isim "Yanlış anlaşıldım" açıklaması yaptı. 

Komedyen olduğunu öne süren Pınar Fidan bir oyunda Alevi yurttaşlar hakkında çok çirkin ifadeler kullandı. Fidan’ın sözleri sosyal medyada infial yarattı. Çok sayıda isim Fidan’a tepki gösterirken eleştirilerin hedefindeki isim “Yanlış anlaşıldım” açıklaması yaptı.

Fidan’ın tepki çeken sözleri şu şekilde:

“Siyasilerle ilgili şeyler paylaşıyor. Finlandiya Başbakanı işe metro ile gidiyormuş galiba ‘asıl cennete gidecekler bunlar, bizim ülkemizdeki siyasiler cehennemlik’ bunu söyleyen de bir yadan Alevi. Yani hiçbir şey yapmadan cennete gideceğini sanan insan. Bir de başkalarına böyle yargı dağıtıyor. Hani arada böyle haberler okuyorum cemevine saldırıda bulunulmuş. Bakın böyle haberler oluyor sık sık gazetelerin üçüncü sayfalarında ‘bilmem neredeki cemevine saldırıldı’ ama hiç Alevi kaybetmiyoruz. Çünkü boş, Alevi yok. Bir şey yapmamız gerekmiyor, saldırganlar cemevine Alevilerden daha çok gidiyor. Bunun anlaşılması lazım, çok istiyorsan meyhaneye falan git ya da hepsini bir otele tıkıp yakabilirsin”

Pınar Fidan tepki çeken bu sözleri için Instagram hesabından açıklama yaptı. Alevi olduğunu belirten Fidan söz konusu videoda “tam tersini düşündüğüm bir şeyi ironi yaparak yaparak anlatıyorum” dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.