CEP TELEFONU KASKOSUNA DİKKAT!

CEP TELEFONU KASKOSUNA DİKKAT!

Hukuki Araştırmalar Derneği İzmir Şubesi Özel Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Çağatay Korhan Tokgöz, cep telefonu kaskosunda poliçelere dikkat edilmesi konusunda tüketicileri uyardı.

Hukuki Araştırmalar Derneği İzmir Şubesi Özel Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Çağatay Korhan Tokgöz, “Poliçelerin çoğunda çizilme, ufak cam kırıkları vs eskime kasko dışında bırakılıyor. Poliçelerde ciddi hukuksal boşluklar var” dedi.


Yeni cep telefonu alındığında satıcı firmaların, milyonluk cep telefonlarının değerine göre kasko poliçeleri düzenlemesine tüketiciler için, milyonluk cep telefonlarını koruyabilmek için cazib geliyor. Değeri yüksek olan cep telefonlarının başına bir şey gelmemesini düşünen tüketci, doğal olarak cep telefonu kaskosu adı altında düzenlenen poliçeleri de satın alma yoluna gidiyor.


Cep telefonu kaskosunda ciddi boşluklar var


Hukuki Araştırmalar Derneği İzmir Şubesi Özel Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Çağatay Korhan Tokgöz, cep telefonu kaskosu konusunda tüketicileri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Cep telefonu satın alırken, telefonun hırsızlığa ve hasara karşı koruyacağının taahhüd edildiğini belirten Avukat Toktgöz, tüketicileri poliçeleri dikkatli okumadan satın almamaları gerektiğin ibelirtti. Hukuksal olarak poliçelerde çok ciddi eksiklikler olduğuna dikkat çeken Hukuki Araştırmalar Derneği İzmir Şubesi Özel Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Çağatay Korhan Tokgöz, “Cep Telefonu Kaskosu" adı altında düzenlenen poliçelere dikkat edilmeli.

 

Cep telefonu satın alırken ; telefonunuzu hırsızlığa , ve hasarlara karşı koruyacağı taahhüdüyle yapılan kasko poliçelerini iyice incelemeden ve okumadan satın almayınız. Bu poliçeler de sigorta poliçesini size satan telefon satan mağazanın yetkilisi poliçeyi cazip sunabilmek adına bir takım taahhütlerde bulunabilir. Ama bizim yaptığımız incelemede poliçelerin çoğunda; Çizilme, ufak cam kırıkları vs, eskime kapsam dışıdır. Kırılma halinde parça değişimi ile ilgili de poliçe de ciddi boşluklar bulunmaktadır. Orjinal parça kullanılacağının mutlaka poliçede yazılı olması gerekir. 
 

Poliçeden emin değilseni iyi bir kılıf alın
 

Hırsızlıkla ilgili ise durum çok ilginçtir. Poliçelerde açıkça; buradaki HIRSIZLIK ile kastedilenin Türk Ceza Kanunu'nda bahsedilen hırsızlıktan farklı olduğu belirtildikten sonra; kapalı alanda Hırsızlık, evde, iş yerinde hırsızlık, arabada bırakılan telefonun çalınması, kamuya ve umuma açık yerlerde aşırma suretiyle hırsızlık, yağma suretiyle telefonun alınması kapsam dışında bırakılmıştır.  Vatandaşlar hiçbir teminat sağlamayacak poliçelere 300 - 700 TL arası ücretler ödemekte. Yazık değil midir vatandaşın parasına? Yasal boşluklardan vatandaşın mağduriyeti Kamu otoritesinin alacağı düzenleyici tedbirlerle önlenmelidir. Haksız kazançların önüne geçilmelidir. Eğer poliçeden emin değilseniz İyi bir kılıf alın kafanız rahat olsun. Paranızı sokağa atmayınız.” Dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.