Çerkezoğlu çağrıda bulundu: 'ÇAYKUR işçilerine kadro!'

Çerkezoğlu çağrıda bulundu: 'ÇAYKUR işçilerine kadro!'

DİSK/Gıda-İş Rize Bölge Temsilciliği'nde Çaykur işçilerinin sorunlarına değinen DİSK Başkanı Çerkezoğlu, "Bugün burada mevsimlik çalışmaya mahkûm edilen Çaykur işçilerinin kadro talebini bir kez daha ifade etmek için bir aradayız." dedi.

MEDYA EGE - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK/Gıda-İş Rize Bölge Temsilciliği'nde bir açıklama gerçekleştirdi.

Mevsimlik çay işçilerinin sorunlarına değinen Çerkezoğlu cümlelerinde şu ifadelerle iktidara seslendi:

"Çay üretimi Karadeniz bölgesinin en önemli gelir kaynaklarından birisi. Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerini kapsayan, on binlerce ailenin ve milyonlarca emekçinin geçim kapısı olan çay ile bu bölge nüfusunun insanca yaşamasını sağlamak mümkün. Ama maalesef Karadeniz'in yeşil altını bu bölgenin insanlarına hak ettikleri insanca yaşamı sağlayamıyor. Bunun nedeni elbette tercih edilen politikalar.

Tarımı tamamen piyasaya terk eden politikalarla, küçük üretici piyasanın insafına işçiler daha ağır sömürü koşullarına mahkûm edildi. Fındıktan çaya bu bölgenin tüm zenginliklerinin birkaç tekele peşkeş çekilmesi için, kamu fabrikalarının özelleştirilmesi için ciddi adımlar atıldı, atılıyor. Bir zamanlar gıdada kendi kendine yeten bir ülke olan Türkiye, bugün tarımda ithalatçı konumuna geliyor. Bu durum 80 milyonun sofrasına %100'ü aşan gıda enflasyonu olarak yansıyor.

Yani burada Çaykur işçisinin derdi, çay üreticisinin derdi, fındık üreticisinin derdi sadece onların derdi değildir. Bu bir memleket meselesidir. İşçiyi güvencesiz çalışmaya, üreticileri tarım tekellerinin insafına, 80 milyonu da pahalı gıdaya mahkûm eden politikalar sadece Çaykur işçisinin değil, sadece Karadeniz'in değil memleketin sorunudur.

Bizler burada bir kez daha duymayan kulaklara, görmeyen gözlere şunu söylemek istiyoruz. Amasız, fakatsız, ayrımsız bütün Çaykur işçilerine kadro talep ediyoruz. Güvenceli ve insanca yaşanacak bir ücretle çalışmanın herkesin hakkı olduğunu hatırlatıyoruz.

Gerek Gıda İş sendikamız gerekse DİSK olarak tüm gücümüz ve olanaklarımızla, Çaykur işçilerinin haklarını savunmak için mücadeleye devam edeceğimizi buradan bir kez daha ifade ediyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.