Çerkezoğlu: Milyonlarca işçi açlığa mahkum edildi

Çerkezoğlu: Milyonlarca işçi açlığa mahkum edildi

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yüzde 55 zam ile 8 bin 500 TL olarak açıklanan yeni asgari ücret miktarına, "Milyonlarca işçi, ailesiyle yoksulluğa mahkûm edilmiştir" ifadeleriyle tepki gösterdi.

İşçi ve işveren ortaklığında alınması ve komisyon tarafından açıklanması beklenen asgari ücretin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu tarafından eleştirildi.

Çerkezoğlu, "Bir kez daha asgari ücret gibi milyonların meselesi olan bir konu işçi tarafı olmadan, işçilere rağmen karara bağlanmış oldu ve Cumhurbaşkanı tarafından açıklandı" diyerek tepkisini gösterdi.

d123-16-9-1668252111.jpg

"AÇLIK SINIRIN BİLE ALTINA GERİLEYECEKTİR"

Halktv yayınına katılan Çerkezoğlu, Türkiye'de asgari ücretin ortalama ücrete dönüşmesi sebebiyle asgari ücretin toplumun büyük bir kısmını etkileyeceğini, belirlenen asgari ücretle milyonlarca işçi ve ailesinin yoksulluğa mahkûm edildiğini söyledi. Çerkezoğlu, asgari ücretin açlık sınırının biraz üzerinde olduğunu hatırlatarak, "Bu rakam birkaç ay içinde açlık sınırının bile altına gerileyecektir" dedi.

Asgari ücretin beklenenin ve olması gerektiğinin çok altında olduğunu vurgulayan Çerkezoğlu, konuşmasına şöyle devam etti; "Asgari ücret belirlenirken bir işçinin ailesiyle birlikte geçinebileceği ücret olması, enflasyon karşısında kaybın giderilmesi, büyümeden payını alması ve en azından bir evde iki kişi çalıştığı zaman o eve yoksulluk sınırını geçecek kadar bir asgari ücret olmalıydı. Milyonlarca işçiyi, çalışanı, ailesiyle açıkça yoksulluğa mahkûm etmek anlamına gelir. Beklenenin olmadığı, olması gerekenin çok çok altındadır bu asgari ücret. Cumhurbaşkanı bu rakamı açıklayarak, işçi tarafını yok sayarak, fiilen asgari ücret tespit komisyonunu da lağvederek yeni bir hukuksuzluğa imza atarak açıklan bu rakam, siyasi iktidarın tercihlerini bir kez daha ortaya koymuştur. İktidar bir kez daha milyonlarca işçiyi, çalışanları, ailesiyle birlikte 2023 yılında da yoksullukla baş başa bırakıyorum demiştir. Zengini daha zengin yoksulu daha yoksul yapan düzeni devam ettirdiğini ilan etmiştir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.