Çeşme’de Çöplük Dağları!

Çeşme’de Çöplük Dağları!

İzmir’in Çeşme ilçesinin en çok turist çeken beldesi alan Alaçatı’da vatandaşlar çöp şikâyetleri artamaya başladı.

İzmir’in turist ilçesi Çeşme’ye bağlı Alaçatı beldesinde, şehir dışları çöplük dağlarına döndü. İlçenin merkezinde milyonluk işletmeler ve villalarda tadilat yapan firmalar, çıkan molozları, artık malzemeleri ve atılan eşyaları Alaçatı’nın çevresine atarak, doğa katliamı yapmaya başladılar.

arc_4031.jpg

Alaçatılılar, özellikle turizm sezonu öncesi tadilat yaptıran işletmelerin ve milyonluk villalardan çıkan molozların ve atık maddelerin doğaya atılmasından şikâyetçiler.Alaçatı’nın merkezinden çıkan molozların ve atık maddelerin,  ilçenin dışında doğaya bırakıldığını belirten vatandaşlar, Çeşme Belediyesi’nin Alaçatı’ya sahip çıkmadığını iddia ettiler.

arc_4033.jpg

Alaçatı’nın Çeşme ile arasında turizm ve turist kaynaklı rekabetinin hizmet farklılığına da yansıdığını belirten Alaçatı sakinleri, “Çeşme’nin doğasına zarar verildiğinde ayağa kalkan Çeşme Belediyesi, konu Alaçatı olunca,  Alaçatı’nın doğası olunca elini dahi kımıldatmıyor. Çeşme Belediyesi, ilçenin en büyük ekonomik, sosyal ve kültürel rakibi Alaçatı’ya duyarsız kalarak Alaçatı’nın doğasının katledilmesine resmen göz yumuyor ”dediler.

arc_4035.jpg

Vatandaşların şikayetleri ve ihbarları üzerine Medya Ege olarak Alaçatı’ya gittik. Şehrin 3-5 km dışındaki alanlara,  inşaat molozlarını,  atık eşyaların, çöplerin atıldığı büyük dağları fotoğrafladık. Vatandaşların, ‘Alaçatı’da doğa katlediliyor’ sözlerinin belgesini fotoğrafladık.

arc_4032.jpgarc_4036.jpgarc_4040.jpgarc_4043.jpgarc_4046.jpgarc_4051.jpgarc_4054.jpgarc_4055.jpgarc_4058.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.