Çeşme'deki büyük yatırımın son etabına gelindi

Çeşme'deki büyük yatırımın son etabına gelindi

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Çeşme’de yürütülen içme suyu şebeke ve iletim hattı imalatlarında, 3. etap çalışmaları sürüyor. Etabın tamamlanmasıyla, hem Çeşme’deki içme suyu sorunu çözülecek hem de kayıp kaçak oranı en aza indirgenecek.

Özellikle yaz aylarında yoğun nüfus artışı yaşanan Çeşme ilçesindeki içme suyu sorunu, kökten çözülüyor. İZSU Genel Müdürlüğü, bölgedeki içme suyu şebekesinin ekonomik ömrünü doldurması, arıza kaynaklı kesintiler yaşanması ve yeni yerleşim yerlerindeki sağlıklı içme suyu ihtiyacı nedeniyle 2017 yılında yatırım seferberliği başlatmıştı. Bu kapsamda 6 yılda Çeşme’de toplam 550 kilometre yeni içme suyu şebeke ve iletim hattı imalatı tamamlandı.

2022 yılı sonunda başlayan 3. etap çalışmaları kapsamında ise Musalla, İsmet İnönü, Fahrettin Paşa, 16 Eylül, Sakarya, Ovacık, Cumhuriyet, Üniversite, Dalyan, Çiftlik, Altınkum ve Şehit Mehmet mahallelerinde 350 kilometre içme suyu şebeke ve iletim hattı yapılıyor. Aralık 2023 itibarı ile 105 kilometre içme suyu şebeke ve iletim hattı imalatı, ayrıca 10 kilometre branşman hattı imalatı tamamlandı. 2025 yılının son çeyreğinde tamamlanması öngörülen imalatlar bittiğinde, ilçenin içme suyu ihtiyacı kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde karşılanacak. Ayrıca kayıp kaçak sorunu ilçe genelinde en aza indirilerek iklim krizi sonucu yaşanılan su sıkıntısı sorununun giderilmesine büyük ölçüde katkı sağlanacak.

5-1.jpeg

“BİR İLÇEDE YAPILAN EN BÜYÜK ALTYAPI YATIRIMI”

3. etap çalışmaları hakkında bilgi veren İZSU Yarımada Yatırım Hizmetleri Şube Müdürü Harun Seçkin, “İş kapsamında şu anda Dalyan ve Çiftlik mahallelerinde çalışıyoruz. Çeşme’deki 10 mahallede branşmanları ile beraber yaklaşık 350 kilometrelik içme suyu şebeke hattı yapıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 115 kilometrelik kısmını tamamlamış bulunuyoruz. Fiziki olarak da yüzde 30’luk bir gerçekleşmeye ulaşıldı. Bu proje 3 etap olarak başlatıldı. Şu anda 3. etabı devam ediyor. 3. etabın da bitmesiyle beraber Çeşme’deki su sıkıntısının tamamen önüne geçilecek. Ayrıca artan kuraklık ve iklim krizi ile mücadelede de çok büyük bir adım atılmış olacak. Bir ilçede bugüne kadar yapılmış en büyük altyapı yatırımı da Çeşme’de tamamlanmış olacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in iklim krizi ve kuraklıkla mücadele kapsamında verdiği direktifler doğrultusunda bölgemizde çalışmalarımız kararlılıkla devam ediyor” dedi.

6-1.jpeg

“SU SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

İnşaat mühendisi Tuğçe Narin de “Çeşme ilçesi ve bağlı mahallelerin 3. etap içme suyu inşaatı kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çeşme ilçesinde eskiyen ve ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu borularını, kalite standardı yüksek yeni borularla değiştiriyoruz. Ayrıca Çeşme’nin artan nüfusu ile birlikte yeni yerleşim yerlerine yeni içme suyu hatları tesis ediyoruz. Özellikle yaz aylarında Çeşme’de nüfus artışı oluyor. Yaz aylarında yaşanan su sorununu çözmek için ekip olarak yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum