Çeşmeli hizmet istiyor!

Çeşmeli hizmet istiyor!

AK Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike, Medya Ege Genel Yayın Yönetmeni Ali Eyce’ye Çeşme meydanında, Çeşmeyi, Çeşmelilerin sorunlarını anlattı.

AK Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike, Çeşmenin ve Çeşmelilerin sorunlarını Çeşme meydanında anlattı. Medya Ege Genel Yayın Yönetmeni Ali Eyce ile bir araya gelen Başkan Etike, Çeşme’de sorunların büyüyerek devam ettiğini, Çeşmelilerin ise her gün yeni bir sorunla karşıya karşıya kaldığını belirterek, “Çeşme’de Ağustos böceği hikayesi var. Yazın gelenler eğleniyor, kışın kalanlar ise Çeşme’de eziyet çekiyor. Yazın tatil ortamında görülmeyen,  görülmek istemeyen şeyler kışın Çeşme’de yaşayanlara büyük kâbuslar yaşatıyor” dedi.

Eski belediye başkanını hiç çalışmadığını, mevcut başkanın ise çalışıyor gibi görünmeye çalıştığının altını çizen AK Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike, “Çeşme’de tam bir göz boyaması var. Sorunların çözümüne yönelik değil çalışmalar yok. Sadece çalışıyor havası yaratmak için bir şeyler yapılıyor. Sabun köpüğü gibi onlarda ne Çeşme’ye, ne de Çeşmelileri bir şeyler kazandırmıyor. Göreve başlayalı daha 6 ay olan bir belediye başkanının bu göz boyamalarından dolayı da sorunları anlatmak ve çözüm yolları önermek bize düşüyor. Elimizden geldiği kadar, görev bizim olmadığı halde, sadece Çeşmelileri düşünerek çözümler üretmeye çalışıyoruz”

arc_4088.jpg

Çeşmelileri meslek kazandıracağız’

“Çeşme’de büyük bir mesleki eğitim çalışması başlattık. Halk Eğitim Merkezi’nin desteğiyle, Çeşmeli kadınlara, gençlere çeşitli alanlarda eğitim imkânı sunacağız. Kadınlarımızı evlerinden çıkartıp, hem ev ekonomisine, hem de Çeşme ekonomisine kazandıran insanlar haline getireceğiz. Gençlerimizi de bu anlamda eğitime tabi tutacağız. Gelişen Çeşme ekonomisinde,  özellikle turizm alanında çok büyük insan gücüne ihtiyacımız var. Bunu karşılamanın yolu da insanlarımızı böyle eğitimlerden geçirerek, üretir hale dönüştürmek.”

‘TOKİ’de verilen sözün tutulmasını bekliyoruz”

Çeşme’nin en büyük yatırımlarından birisi de istihdam, yerleşim ve hareketlilik kazandıran TOKİ’lerdir. TOKİ’lerin su sorununu çözmek konusunda Başkan Ekrem Oran’dan söylediği sözü tutmasını bekliyoruz. Arıtma tesislerinin verilmesi karşılığından TOKİ’ye su bağlayabileceğini söylemişti. TOKİ su sorunun kendi imkânlarıyla çözmüş durumda ama orada yaşayan vatandaşlarımızın da Çeşmeliler gibi,  en kolay ve sağlıklı yoldan suya savuşması gerekir. Bu sosyal adalet için geçerlidir.”

arc_4114.jpg

‘Çeşme’de doktor yok değil, az değil, çok var’

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in TBMM gündemine taşıdığı ‘Çeşme’de hastane var, doktor yok’ yalanına değinen Başkan Etike, “Çeşme’de hastane var. Doktor da yok değil, az değil, çok var. B sınıf bir hastanede olması gerektiğinden fazla doktor var. Yaz aylarında doktor sayımız ikiye katlanıyor. Ama B sınıf bir hastanede, bazı birimlerin olmaması statüsü gereğidir.  Hastanenin statüsü gereği onlar yok diye, doktor yok demek ucuz siyasettir.”

arc_4095.jpg

‘Çevreci görünen, çevrenin katledilmesini seyreden başkanımız var’

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın, sahada çalışmadığını, seyirciye iş yapıyor gibi görünmeye çalıştığının altını çizerek belirten Etiker, “Başkan Oran, deniz kenarında bir iki pet şişesi, bir iki çöp kutusu boşaltarak çevrecilik imajını vermeye çalışsa da gerçek öyle değil.  Bugün Çeşme’nin sokakları çöplükten, doğası çöplük deposundan geçilmiyor. Bir dönem insanların balık tutmaya gittiği Alaçatı Azmak’ı bitmek üzere.  Kirlilikten gelen kuşların sayısında bile büyük düşüş var. “

arc_4102.jpg

‘Yazın yoğunluk, kışın sorular çoğalıyor’

‘Çeşme’de tam bir Ağustos böceği hikâyesi var. Yazın artan turist yoğunluğu ve turizm yoğunluğundan görülmeyen, görülmek istenmeyen,  giderilmeyen sorunlar kışın Çeşme’nin, Çeşmelilerin en büyük derdi, sıkıntısı oluyor. Çeşme sadece yaz sezonu, turist yoğunluğu, ticari kaygı düşünülerek yönetilmemeli. Çeşme’de 24 saat, 365 gün yaşayan insanların da hakları, beklentileri gözetilmeli. Bu ayrım yapılmadığı içindir ki, yazın Çeşme’nin keyfini sürenler gibi kışın Çeşme’de yaşayanlar keyifli bir yaşayamıyor. Sebebi ise turist, turizm düşünürken, Çeşmelileri, Çeşme’yi görmemezlikten gelerek ilçeyi yönetmektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum