Cevat Durak: "Başkanlığa hazırım"

Cevat Durak: "Başkanlığa hazırım"

Cevat Durak’tan iddialı sözler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aday olmayacağını açıklamasının ardından “Kocaoğlu’nun bıraktığı yerden bayrağı devralmaya hazırım” çıkışıyla dikkat çeken Karşıyaka eski belediye başkanı Cevat Durak, 103.4 Radyo Romantik Türk dinleyicilerine özel konuklarıyla gündemi belirleyen ‘Manşet’ programında,  Abdullah Polat’ın konuğu oldu. 1 saatlik keyifli sohbette Durak, İzmir büyükşehir belediye başkanlığı için özellikle son 2 buçuk yıldır ilçeleri tek tek dolaştığını ve eksikleri yerine gördüğünü vurguladı. Durak, “Herkes yatıyor uyuyor. Bir gün Güzelyalı , bir gün Gültepe’ye gidiyorum. Son 2 buçuk yıldır aşırı derece proje çalışması yaptım. İzmir’in kurtuluşa ihtiyacı var” dedi.

88acf945-fac3-4db8-b046-98ff31f3bac6.jpg

Kol kırılır yen içinde kalır

Belediye başkanı olmadığı dönemde hiç durmadan çalışmaya devam ettiğini vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Cevat Durak, o süreçte partisine küsmediğini bu sözlerle ifade etti: “Partiliyim CHP kültürüyle yoğrulmuş CHP’nin büyük insanlarının eğitiminden geçmiş. Bu nedenle CHP’lilik yüreğimde içimde var küsmedim. Aile içinde böyle sorunlar olur. Kol kırılır yen içinde kalır. Bu konuda farklı olmam mümkün değil. Her arkadaşımda bizim ailenin bir ferdi. Büyümek bizim istediğimizi niye sıkıntı olsun ki. Ben CHP’nin kurucusuyum hem de partiliyim. Eşitli görevler yaptım. Bana hangi görevler verilirse onu yapmaya çalıştım. Her bulunduğum ortamda da partimi temsil ettim. Görevimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Partimi en iyi şekilde temsil ettim. Tüm arkadaşlarımızda bu şekilde çalışıyor. Bundan bir kez daha Karşıyaka halkına teşekkür ediyorum. Onlara hizmet etmek çok güzeldi. Onlara hizmet etmeye devam etmek en büyük arzumdu. Bundan sonra ne olacak hep birlikte göreceğiz.”

Eleştirenlere cevap

Aday adaylığını açıklama sürecinde hızlı davrandığı eleştirilene de üstü kapalı yanıt veren Durak, Aziz abimiz göreve devam ediyordu, olmadığı takdirde böyle adaylık düşüncemi söylemiştim. Bunu yeni söylemiş değilim. 15 yıl öncede bu süreci yaşamıştım. Her dönemde ihtiyaç olduğunda böyle bir görevi yapabileceğim düşüncesini taşıdım” diye konuştu.

Durak, konuşmasını bu sözlerle sürdürdü: “Kocaoğlu’nun aday olmayacağını yani bu izlenimi 4 yıl önce aldım. 2 yıl öncede ikili görüşmelerde bir daha aday olmayacağı izlenimini almıştım. İzmir’in ona ihtiyacı olduğunu ona defalarca söyledim. Hizmetleri gerçekten değerli. Aziz başkanın hizmetleri devam ettirmek zorunda kim olursa olsun. Parti politikamızda zaten bunlar var. Öncelikle vatandaşımızı organik ürünlerle buluşturacağız. Daha uzun hizmet ve daha ucuz yiyecek konusunda sorunları gidereceğiz. Halkımızın refah içerisinde yaşamasına yönelik çalışmalar. Aziz başkanımız bunu başlattı. Bunlar devam edecek.”

Son 2 buçuk yıldır aşırı derece proje çalışması yaptım. İzmir’in kurtuluşa ihtiyacı var.

Başkan Kocaoğlu’nun kaldığı yerden bayrağı devralacağını dile getiren Durak, İzmir’in eksiklerini ilçeleri tek tek dolaşarak tespit ettiğini dile getirdi. Büyükşehir belediye başkan aday adayı Durak, “Benim hedefim şu;  Kocaoğlu’nun projelerinin devamı. İzmir’e çağ atlatmak lazım. Öncelik sırasının ne olması gerektiğini biliyoruz. Burada en önemli şey ulaşım şehir içi trafik 2. Çevre yolunun açılması lazım. Menemen üzerinden kuzey aksının aktarılması lazım. Körfezle ilgili problemler var, çöp sorunu var. Bunların sıra sıra anlatılıp yapılması lazım Bunlarda bir kere yaparsanız arkası gelmez. Bunların planlanması lazım. Beklerseniz zaman kaybedersiniz Gece gündüz çalışacağız. Herkes yatıyor uyuyor. Bir gün Güzelyalı , bir gün Gültepe’ye gidiyorum. Son 2 buçuk yıldır aşırı derece proje çalışması yaptım. İzmir’in kurtuluşa ihtiyacı var. Tramvay projesi var. Bugün eleştirilse de kimse yararını yadsıyamaz. İzmir bir turizm kenti. Çağ atlayacak projeler lazım. Esnafın sanayinin buna göre şekillenmesi lazım. Belli yerlere teslim olmamak lazım. Bu konuda Aziz Başkanım son veda konuşmasına güzel şeyler söyledi. Ve aile olarak sizi oraya getiriyor ve başarılı olmanızı istiyor. Kocaman bir örgütüz. Bu örgüt daha başarılı olmak diyalog bekliyor. Ekip iyi olursa birde bu işi çok güzel yapabilirsiniz. Onlara birikimle abilik yaparsanız oradaki belediye başkanlarına abilik görevinin kullanarak yardım. Bu güç getirecek”  dedi.

Karşıyakalıya şükran duyuyorum

Durak, Karşıyaka’ya duyduğu minneti bu sözlerle dile getirdi: “Karşıyakalıya şükran duyuyorum benden sonraki arkadaşımda hizmet vermeye çalıştı, veriyor da.  10 yıl da kocaman sürecinde yaşananlar gururunuz, onurunuz.  O gün için sizi yanlış anlayanlar sırtınızı sıvazlıyor. Kimseye küsmedim, herkesi seviyorum. Eleştiri her zaman düzelmeniz ve tekrar etmemek için önemli. Eleştiriye ihtiyacımız var. Karşıyaka, Atatürkçü insanların yaşadığı bölgedeyiz. Mevcut arkadaşımız projelere devam ediyor. Projelerin bitmesi mümkün değil.”

İzmir’in çağ atlamaya ihtiyacı var

“Küsmeyeceğiz kavga etmeyeceğiz kimseyle bunlar bizim asli görevlerimiz. Abi olmaya çalışacağız.  İzmir demokrasinin kalesi. İstanbul’dan da göç alıyor. Bu havayı solumak isteyenlere buraya geldiği için pişman etmemek lazım. İzmir’in çağ atlamaya ihtiyacı var” diyen Durak, “İzmir’in bir rahat havası var insanları da aynı şekilde. Çok hızlı değişim yapılacak alanlarımız yok. Bir bina yenilenmesi alt yapısıdır. Binalar yenileniyor. 50 yılık bir kanal projesi gelişmiş ama şuanda yürümüyor. Tıkanmış mahalleleri taşımıyor. Alt yapı yatırımı yapılmamış. İzsu orada da yatırım eksiği çok fazla. Aziz başkan arıtmaları yaptı sağolsun. 30 belediye birden bire çok hızlı büyümeyi yaşadı. Mutlak eksikler vardı ama üstesinden geldi. İnsan faktörü ile uğraşıp yükü alıp başaracaksınız. Kolay şeyler değil ama kent yenilemeyi beceremedik. Körfezde bir alt yapı sorunudur.  Körfezin temizlenmesi gerekiyor. Turizm kenti olacağız.  Kurvaziyeri gemisi gelecek diyoruz bunları yaparken bizimde hızlı şekilde yapılması lazım. Stat projeleri duruyor. Bunlar ahız verilmesi lazım. Niçin Örnek köy yapılmadı. İzmir’in buna ihtiyacı var. Atatürk stadının da yıkılıp, yeniden yapılması lazım. Göztepe’yi kutluyorum hepsinden önce Altay’ı Karşıyaka’yı ayağa kaldırmak için bir şeyler yapılması lazım. Bunlardan kaçmak mümkün değil. Kentsel dönüşümü Alaybey’den başladık. Karabağlarda Gültepe’de çok geniş bir alanda bu. Bugün bunu aşmamız lazım. Biz bunu çok iyi kararlar almamız lazım” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Partide en büyük eksiğimiz ‘hep ben olayım’ demek.

İzmir’e yakışan gömleği hiç çıkarmamak önemli olan. Güzel insanların yaşadığı İzmir’in hoş kokuların geldiği güzel İzmir’i hayal etmek. Hayal etmenin kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum . Bir ilçeyi bile kaybetme lüksümüz yok. Bunun için gece gündüz çalışacağız. Belediye başkanı ş olmuş bu olmuş diye müdahale olmayacağım. Partimin iç işlerine karışmayacağım. İlçe kongrelerinde taraf olmamaya çalıştım. Kutlama yaptım. Hiçbir zaman müdahil olmadım. Bunu şiar olarak devam ettirmek istiyorum. Çünkü bilim barışmaya bütünleşmeye ihtiyacımız var. Akraba ve kardeşimizi her gün görmüyorsunuz ama partilinizi görüyorsunuz. Bu şunu getiriyor kan bağından daha önemli bir aile yapısınız içerisindeyiz. Küçüklerimizi yetiştirmeye de ihtiyacımız var. Temel arzum her ilçe belediye başkanı kendi çevresindeki yönetici ve başkan olabilecek kapasitede insanları da yetiştirsin. Belediyede yetiştirip eğitirseniz öğretirseniz belediyedeki sistemin ne olduğunu görürse arkamda böyle bir arkadaş var dediğimizde kalkınacağız. Bizim eksiğimiz hep ben olayım demek. Genel başkanda bunu dile getiriyor.

Genel Başkanı’n İzmir ile ilgili kaygılarını dinliyoruz

Geçtiğimiz haftalarda yaptığı Ankara ziyaretinin detaylarını da paylaşan Cevat Durak, “Genel Başkanı ziyaret edince moral buluyoruz İzmir’le ilgili sorunları yakalama şansımızı buluyoruz. Biz İzmir’de  genel başkanı ağırlarken çevremiz örülüyor. 4 buçuk yılda bende bu konuda eksiklerimi de gördüm. Öz eleştiri yapıyorum genel başkan gelince de görüşemiyorsunuz. Ama gittiğinizde Kılıçdaroğlu kapısını acıyor. Genel başkanımızın İzmir ile ilgili kaygılarını da dinliyoruz.  Türkiye ile ilgili görüşüyoruz. Kurultay delegesiyim. Kendimi anlatmaya ihtiyacım da yok. Bunu ilk defa yapmadım. Devamlı görüşüyorum. Küsmedim sonuçta. Ben genel başkanımı seviyorum. İmza sürecinde de geri durdum. Partimdeki herkes kıymetli. Yıllar önce başladığımızda nasılsam öyleyim. Asla muhalefet içerisine olmadım. Bundan sonrada farklı olmam mümkün değil. Bu yaşlardan sonra yeni insanlar gelecek. Onlara ihtiyacımız var. Bayan kotaları boşuna koyulmadı. Ama eğitim belli bir süreç istiyor” diye konuştu.

İzmir’i İzmirliler birlikte yönetmeye talibim.

Seçim sloganını “İzmir’i İzmirliler birlikte yönetmeye talibim” sözüyle belirlediğinin altını çizen tecrübeli siyasetçi, “ Partimde bir süreç var önce onu yaşayacağım. Umarım İzmirlilerle buluşurum. Arkadaşlarımız, ailemi, partili arkadaşlarımızı yüceltmeye geliyorum. Dünyanın en önemli kentlerinden birini yapacağım. Biz Türkiye’nin 3(üncü) değil 1(inci)  kenti olacağız.Nufüs açısından bunu söylemiyorum.  Avrupa’nın dünyanın imrendiği özendiği kentlerden biri yapacağız. Çağ atlayacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.