ÇEVRE KATLİAMI 2... KUŞU YIKAYIP KURTARDILAR!

ÇEVRE KATLİAMI 2... KUŞU YIKAYIP KURTARDILAR!

İzmir’in Torbalı İlçesi’ne bağlı Karakuyu köyünde buluna Verde Yağlarında olanlar Karakuyu köylülerini isyan ettirmeye devam ediyor.

Yağ fabrikasının yeni yer çalışması sırasında yerden çıkardığı yüzlerce kamyon molozu, Nif Çayı’nın havzasına dağ gibi yığıp, zeytin, elma, armut, şeftali gibi ağaçları molozların içine gömmesi tepkilere neden olurken, bir başka felaket çaya su içmek için gelen kuşlara buldu.

Kuşların çaydan her zaman olduğu gibi su ihtiyacını karşılamak için geldiğini belirten köylüler, çaya döküldüğünü iddia ettikleri fabrika atıklarından, kuşların ölüm kalım mücadelesi içinde kaldığını belirttiler.

2b4c6db0-2f57-4214-bae2-39ee21c7bbad.jpg

İzmir’in Torbalı İlçesi’ne bağlı Karakuyu köyünde buluna Verde Yağlarında olanlar Karakuyu köylülerini isyan ettirmeye devam ediyor. Fabrikanın yeni alanda daha büyük bir yatırıma girişmesinin bedelini, çevre halkı olarak ödemek istemediklerini belirten köylüler, yetkilileri köylerini ve çevresini korumaları için görevlerini yapmaya davet ettiler. Yeni fabrika yerinden çıkan yüzlerce kalyon molozu, eski fabrikanın arkasına, Nif Çayı’nın havzasına döküp, suni dağlar yarattığını belirten köylüler, bu molozların buradan alınmaması durumunda, kışın yağan yağmurla bütün toprağı dereye akacağını ve derenin doğal akış yolunu değiştireceğini iddia ettiler.

 

Dağ görüntüsü alan molozların, dere kenarında bulunan bütün meyve ağaçlarını ve özellikle zeytin ağaçlarını yok ettiğini, diri diri ağaçların molozların altında kalarak öldürüldüğünü belirten Karakuyu köylüleri, molozları yığarak burada var olan çevreyle ilgili hayatın bitirildiğini belirttiler. Kuşların eski alışkanlıkla, dereye su içmeye geldiğini, ancak su yerindeki atık maddelerden dolayı da hayati tehlike geçirdiklerini belirten köylüler, derenin içinde, atık suyun içinde ölüm kalım mücadelesi veren bir kuşu önce atık içinden çıkartıp, sonra yıkayarak yeniden doğaya saldılar.

6077bfdc-b108-496c-ab35-5fa9775a5ab0.jpg

Köylerindeki doğal hayatın bu kadar zor şartlarda bırakılmaması gerektiğini belirten köylüler, köylerini, köylerinin doğal yapısını ve çevreyi korumak adına, çevre için mücadele edeceklerini belirttiler.

a767a9b2-cfca-42a1-be77-2d9396168a73.jpgb894c994-2459-47aa-a09f-6514eb2b4834.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.