Çevre katliamından kuşu kurtardı!

Çevre katliamından kuşu kurtardı!

Torbalı’da yaşayan köylüler, fabrikanın artıklarının içinde yaşam mücadelesi veren kuşu önce girdiği bataklıktan çıkardılar,  sonra temizleyip, kuruttular ve yaşama tutunduğunda doğaya saldılar.

İzmir’in Torbalı İlçesi’nde yaşanan çevre felaketi en küçükten, en büyüğüne kadar bütün canlıların hayatını tehlikeye atar boyuta geldi. Sayıları her geçen gün artan fabrikalarda çevre denetimlerin yetersizliğinden yakınan vatandaşlar, Torbalı’da derelere ve akarsulara fabrikaların atıklarının karıştığını iddia ettiler. Tarlalarda eksisi gibi yeterli ve kaliteli ürün alamadıklarından yakınan köylüler, Torbalı’nı sanayileşirken, Torbalı’nın tarımdan ve dolasıyla doğandan her gün biraz daha uzaklaştığını belirttiler.

00-021.jpg

İşte bu yakınmalardan birini yapan Torbalı’nın Karakuyu köylülerinden birisi. O her sabah olduğu gibi tarlasının işlerini yaparken, tarlasının yakınından geçen derede, siyah ve katı akan fabrika atığının içinde yaşam mücadelesi veren kuşu görüyor. Kuşu önce o düştüğü zor durumdan kurtarıyor. Sonra onun üzerine yapışan o fabrika atığını, kuşu yıkayarak, kanatlarını temizleyerek yok etmeye çalışıyor. Kuşun hayatına idame ettirebilmesi için bir hafta kafeste özel bakım yaptıran Karakuyu köylüsü, doğayla birlikte paylaşmaktan keyif olduğu ve can derdine düşen kuşu hayata bağlamayı da başarıyor. Tamamen kendisine gelen kuşu ise, torunun sevinç çığlıklarıyla, olması gereken yere doğaya gönderiyor.

Bunu büyük bir keyifle ve mutluluk yapan Karakuyu köylüsü, çevre duyarlı ve çevreyi korumakla görevli bütün herkesi Torbalı’ya davet ediyor. Torbalı’nın korunmasından çok doğanın korunması için bunun şart olduğunu belirten Karakuyu Köylüsü, “Yaşayan Torbalı için değil, yaşamaya devam edilebilecek bir Torbalı için geç kalmadan çevreci önlemler alınması ve kurallar konmalı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.