“Çevreyi Korumak Evde Başlar” yarışması düzenlenecek!

 “Çevreyi Korumak Evde Başlar” yarışması düzenlenecek!

Dokuz Eylül Rotary Kulübü, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü işbirliğinde, “Çevreyi Korumak Evde Başlar” temalı kamu spotu yarışması yapılacak

Dokuz Eylül Rotary Kulübü, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü işbirliğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi himayesinde, mikro ve makro ölçekte yaşamın sürdürülebilirliği için temel unsur olan ‘çevre’ konusunda farkındalık yaratmak amacıyla “Çevreyi Korumak Evde Başlar" temalı bir kamu spotu yarışması düzenlenecek. Yarışmanın alt temaları ise "Evde sürdürülebilirlik, geri dönüşüm, ileri dönüşüm, yenilenebilir enerji kaynakları, sürdürülebilirlik" olarak belirlendi.

projects_5505_1616188576421-betul+elmasoglu.jpg

Ulusal nitelikteki yarışmaya Türkiye'deki tüm önlisans ve lisans öğrencileri katılabilecek. Yarışmada birinciye video kamera, ikinciye fotoğraf makinası, üçüncüye ise tablet hediye edilecek. Temayı en etkili şekilde anlatan kamu spotu videoları İzmir’in önde gelen üniversitelerinin akedemisyenleri tarafından değerlendirilecek.

Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Betül Elmasoğlu, yeryüzünde hayatın devamlılığını sağlayabilmek ve sürdürülebilir bir çevre için herkese görevler düştüğünü söyledi. Elmasoğlu “Bu sene yedinci odak noktamızı 'çevre' olarak belirledik. Sürdürülebilir bir çevre için geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlere çok ihtiyacımız olduğuna inanıyoruz. Bu doğrultuda yarışmaya gençlerimizin katılımlarını bekliyoruz” dedi. Son başvuru tarihi 17 Mayıs Pazartesi olan yarışmanın sonuçları 28 Mayıs'ta açıklanacak. Ödüller ise 5 Haziran Dünya Çevrecilik Günü’nde sahiplerine kavuşacak.

projects_5505_1616188566214-afis.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.