Ceyhun Fersoy sahnede emniyet kemeri takacak

Ceyhun Fersoy sahnede emniyet kemeri takacak

Dünyada ilk kez eğitsel stand up Ceyhun Fersoy ve Zahrettin Çelik eşsiz performansıyla ’Kazasız kul olmaz’, seyircilerin beğenisine sunulacak.

Oyuna özel hazırlanmış emniyet kemerli koltuklarda ve oyun başlamadan önce yapılan bir anonsla seyirciler kemerlerini bağlayarak izliyorlar.Milas Belediyesi, Milas Şoförler Ve Otomobilciler Odası,Güven Otomotiv,Milas Türk Haber katkılarıyla sahnelenecek.

Dünyada bir ilke imza atan İstanbul Gelişim Sanat, iş ve trafik kazalarının yanı sıra ilk yardıma ve önemine de dikkat çekiyor.   Proje kurucusu Zahrettin Çelik'in  üstlendiği projede  Ünlü oyuncu komedyen Ceyhun Fersoy oynadığı bu eğitsel gösteride; Sanat Danışmanlığını Zihni Göktay Şevket Çoruh Celal Turgut üstleniyor.

kazasiz-kul-olmaz-poster-milas-jpeg.jpg

Ceyhun Fersoy  ünlülerin tiplemeleriyle  seyircilere  ihmal ve kurallar konusunda dikkat çekecek

GÖSTERİ TARİHİ

5 ŞUBAT  20.00 MİLAS BELEDİYE TOPLANTI VE GÖSTERİ SAHNESİ   

81 il 10 yıl devam edecek olan proje, her gün onlarca kişi ölümlü kazalarda hayatını kaybediyor bu kazaları sanatla azaltma hedefinler..

Seyirciler Emniyet Kemeri Takıyor

Dünyada bir ilke imza attılar ve seyirci koltuklarına özel olarak tasarlanmış emniyet kemerleri taktılar. Oyun öncesinde gelen bir anonsla seyirciler emniyet kemerlerini takıyorlar ve oyunu bu şekilde izliyorlar. Tek bir kemer bile takılmamış olsa, oyun asla başlamıyor. Seyirciler ise çocuklarıyla birlikte katıldıkları ve çok yararlı bulduklarını belirttikleri bu tür eğitsel projelerin daha da artması ve yaygınlaşması gerektiğini vurguladılar.

Projenin kurucusundan…

Zahrettin Çelik, Oyun hakkında şunları söyledi:

"Proje CEYHUN FERSOY eşsiz performansıyla iş ve trafik kuralarını komedi unsuruyla görüyoruz. Bilindiği üzere istatistiklere ve kaza oranlarına baktığımızda iş ve trafik kazaları oranının pek de iç açıcı olmadığını görürüz. Ülkemizde sadece trafik kazalarında yılda 8 bin kişi hayatını kaybetmekte. Dünyada 3'üncü, Avrupa’da ise 1'inci sıradayız. Dünya genelinde 1.6 milyon insan sadece trafik kazalarında yaşamını yitirmektedir.

Hedefimiz ve Misyon

İlk yardımın önemini hatırlatmak, iş ve trafik kazalarının mümkün olduğunca alt seviyelere çekilmesine katkıda bulunmak, işveren ve çalışanların bu oyun aracılığıyla kendi hatalarının farkına varmalarını sağlamak ve bu konuda genel bir farkındalık yaratmak, konuya duyarlı kurum ve kuruluşlara örnek göstermek, toplum olarak sağlık personellerine karşı hoşgörülü olmayı hatırlatmaktır. Projemiz ayrıca; köy okullarının giyim, kırtasiye, gıda gibi temel ihtiyaçlarına katkı sağlamaktadır.

KÜNYE

Oyuncular :Ceyhun Fersoy Zahrettin Çelik

Sanat Danışmanı :Zihni Göktay Şevket Çoruh

Proje Danışmanları :Bedri Altıntaş

:Analitik Yaşam Grubu-Ali Yücel Güler

:Oktay Gündoğdu

:Av. Adnan Tüzün

:Selçuk Gümüş

Kostüm :İstanbul Gelişim Sanat

Türü :Trajikomik  90 dk perde

İzleyici kitle :7'den 70'e

Basın Danışmanı :Hayriye Hande Şen

Ödül Tasarım :Gündoğdu Kristal

Koordinatör: Celal Turgut

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.