CHP Çiğli kongresinin kazananı belli oldu

CHP Çiğli kongresinin kazananı belli oldu

232'ye 165'le kazandı...

CHP İzmir’de, 10 Eylül günü mahalle delege seçimleri ile başlayan kongre sürecinin 2. aşaması ilçe kongreleri, bugün Çiğli’de yapılacak ilçe kongresi ile sona erDİ.

Mevcut İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu'nun aday olmadığı kongrede, yapılan delege seçimlerinden başarıyla çıkan Beyaz listeden adaylığını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli Erkan Akar ile yapılan ön yoklama sonucunda aday olarak belirlenen İl Yöneticisi ve İlçe eski Başkanı Utku Gümrükçü ilçe başkanlığı için yarıştı.

10.00’da başlaması gereken kongre yeter sayının ancak 11.00’de sağlanması nedeniyle geç başladı. CHP PM Üyesi Özkan Yıldız’ın Divan Başkanlığını yaptığı kongrede ilçe başkan adayları 2019 yolunda birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Kısa süreli gerginlik yaşanan salonda konuşmaların ardından sakinleşen partililer ve delegeler oy kullanma işleminin ardından heyecanla sonuçları bekledi.

CHP İzmir ilçe kongreleri sürecinin son gününde Çiğli İlçe Başkanlığı için yarışan İl Yöneticisi Utku Gümrükçü 232 oy alarak başkan olurken, Erkan Akar ise 165 oyda kaldı. 12 oy geçersiz sayıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.