CHP Dini Vakıflara Ne Kadar Yardım Yapıldığını Sordu

CHP Dini Vakıflara Ne Kadar Yardım Yapıldığını Sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tarafından yanıtlaması istemiyle Başbakan Ahmet Davutoğlu'na dini vakıflara ne kadar yardım yapıldığı soruldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tarafından, AK Parti hükümeti döneminde dini vakıflara ne kadar yardım yapıldığını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verildi.

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tarafından verilen soru önergesinde AK Parti'nin hükümete seçildiği 2002 yılından beri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen TÜRGEV'e il ve ilçe belediyeleri tarafından, kaç konut ve araç tahsis edildiği soruldu. Öte yandan tahsis edilen arazilerin metrekaresinin fiyatının da sorulduğu önergede, verilen araçların ne amaçla tahsis edildiğinin de cevaplanması istenildi.

Ağbaba tarafından verilen soru önergesinde Ensar Vakfı, Diyanet Vakfı, Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu ve Türkiye Gençlik Vakfı gibi dini vakıflara ne kadar yardım yapıldığı sorularak, taşınır, taşınmaz mallar ve araçların ne amaçla tahsis edildiği sorusuna da yanıt istenildi.

Ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın verdiği soru önergesinde; Adalet ve Kalkınma Partisi'nin başa geldiği yıldan beri, hükümete bağlı kurumlar ve bakanlıklar tarafından vergi muafiyeti olan vakıflar dahil olmak üzere 5362 kanuna tabii olan Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları kapsamına giren odalara, büyükşehir belediyeleri, il ve ilçe belediyeleri dahil olmak üzere kamuya yararı olduğu gerekçesiyle, sunulan imkanlar sorularak, tahsis edilen her türlü taşınır taşınmaz malın ve araçların ne amaçla tahsis edildiği soruldu. Ayrıca soru önergesinde bu tarz vakıf veya derneklere öğrencilerin konaklayacağı yurt, kurs, çocuk yuvası gibi binaların tahsis edilip edilmediğinin de cevaplandırılması istenildi.

Vakıfların kaç organizasyonunun giderleri üstlenildi

Verilen soru önergesinde ayrıca bakanlıklar tarafından bahsi geçen kurum, vakıf ve benzeri oluşumların yemekli etkinlik, toplantı ve diğer organizasyonlarının kaçının giderlerinin üstlendiği soruldu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.