CHP Dokunulmazlık Konusunda 3 Teklif Götürdü

CHP Dokunulmazlık Konusunda 3 Teklif Götürdü

Cumhuriyet Halk Partisi adına Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke tarafından bugün yapılan açıklamada dokunulmazlık konusu için CHP'nin AK Parti ile bugün görüşeceği belirtildi. Böke tarafından yapılan açıklamada 'Milletvekillerinin kürsü dışındaki dokunulmazlığının hem mevcut hem oluşabilecek dosyalar için kaldırılması önerimizi AKP'ye bugün ileteceğiz' denildi.

AK Parti ile CHP arasında gerçekleştirilen görüşmenin ardından, CHP heyetinde olan Grup Başkanvekili Engin Altay, üç teklif sunduklarını, tekliflerin içinden birini seçecekleri takdirde olumlu yaklaşacaklarını belirtti.

CHP AK Parti'ye 3 teklif götürdü

Engin Altay, dokunulmazlıklar konusunda sundukları üç tekliften birinde, anayasanın 83. maddesini değiştirerek, terör eklentisi yapılmasını, terör ve yüz kızartıcı suçların dokunulmazlıkların dışında kalmasını teklif ettiklerini söyleyerek, devleti soyanları yargılamayacaklarını söylüyorlarsa diyerek onları ilerleyen zamanda kendilerinin yargılayacağını söyledi şeklinde konuştu.

AK Parti'nin sunduğunun revize edilmiş hali

Grup Başkanvekili, götürdükleri bir diğer teklifin AK Parti'nin sunduğunun revize edilmiş hali olduğunu belirterek, var olan fezlekeleri dokunulmazlık dışına alınmasının yanı sıra bu tarihten önce işlenmiş suçlar ortaya çıktığı takdirde yine dokunulmazlık dışında tutulmasını istediklerini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili sundukları son teklifi ise şöyle anlattı; AK Parti'nin kendilerine getirdiği önerinin iyileştirilmiş hali olduğunu vurgulayan Altay, her iki partinin anlaşabileceği kanaatini aldığını söyleyerek, sadece vekillerin değil bakanların da dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istediklerini söyledi.

AK Parti'nin 3 tekliften birini kabul edip etmeyeceği daha sonraki günlerde belli olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.