CHP Foça'dan Andımız çağrısı!

CHP Foça'dan Andımız çağrısı!

CHP İzmir Foça İlçe örgütü Andımız’ın okullarda tekrar okunması çağrısını içeren bir basın açıklaması yaptı.

İzmir'in Foça ilçesindeki Demokrasi Meydanı civarındaki parti binası önünde yapılan basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile partililer katıldı. Yağmur altında gerçekleştirilen açıklamaları CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz ve Gençlik Kolları Başkanı Caner Aktan okudu.    

3-532.jpg

ANDIMIZ İÇSELLEŞTİRİLMESİ GEREKEN İLKELERDEN İBARETTİR

Dün Çanakkale Zaferi’nin 106.yılını kutladıklarını, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna canını feda etmiş tüm şehitleri saygı ve minnetle andıklarını belirterek konuşmasına başlayan CHP Foça İlçe başkanı Ayla Yılmaz, Andımız’ın okullarımızda 80 yıldır okunduğunu hatırlattı. Ayla Yılmaz; “ Andımız dönemin Milli Eğitim Bakanı Reşit Galip tarafından 1933 yılında yazılmış, 23 Nisan 1933’te bir okulda yapılan tören sırasında ilk defa okunmuş, Cumhuriyetin 10.yılından itibaren okullarda öğrenciler tarafından okunmaya başlanmıştır.  80 yıldır gururla okunan Andımız 8 Ekim 2013 tarihinde İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik sonucunda kaldırılmıştır. Andımız bakanlığın ifade ettiği gibi, zorla ezberlettirilen bir metin değil, coşkuyla söylenen ve yaşamın her aşamasında içselleştirilmesi gereken ilkeler bütünü olarak görülmelidir. Andımız herhangi bir etnik kökeni dışlamaz. Kimseyi ayrıştırmaz. Aksine ülke bütünlüğünü, vatan sevgisi ve Cumhuriyet ideallerini barındırır. Sevgi saygı kavramlarını içselleştirir. Çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefini simgeler. Andımızın her kelimesi ve Atatürk sevgisi bu milletin ruhundan silinmeyecektir. Andımız okullarımızıa geri dönmelidir. “ dedi.

caner-aktan-001.jpg

CUMHURİYETİN ÇOCUKLARIYIZ

CHP Foça İlçe Gençlik Kolu Başkanı Caner Aktan’da okullarda verdikleri sözü unutmadıklarını, Atatürk’ün açtığı yolda gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceklerini söyledi. Caner Aktan; “Türkiye Cumhuriyetinin istiklali gururumuz ve Mustafa Kemal Atatürk idealleri, yol göstericimizdir. Bizler gücümüzü Sevr’i yırtıp atanlardan, Lozan’ı uygulatanlardan almaktayız. Milliyetçiliği dillere oyuncak yapanlardan değil, Kıbrıs Dağları’na yazanlardan ilham almaktayız. Atatürk Milliyetçiliğini ideal edinmiş gençleriz. Alevisi, Sünnisi, Lazı, Çerkezi, Türk’ü ve Kürt’ü biriz. Cumhuriyetin çocuklarıyız. Kardeşi kardeşe düşman olmayanlarız. Andımızın faşist söylemlerle anılmasını kabul etmiyoruz. Söylemlerinde ayrımcılık olanların yolunda ideallerini şaşırmış bir toplum olmak istemiyoruz.” Dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.