CHP Grup Başkanvekili Altay, "Kızılay güven kaybetmesin"

CHP Grup Başkanvekili Altay, "Kızılay güven kaybetmesin"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Türk Kızılayın daha fazla zedelenmemesi, yaralanmaması için Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve yönetimin derhal istifa etmesini istedi.

CHP Grup Başkanvekili Altay, "Türk Kızılayın daha fazla zedelenmemesi, yaralanmaması için Kızılay Başkanı ve yönetimi derhal istifa etmelidir. Kızılay özel denetim şirketince incelemeye alınmalıdır" dedi.

Altay, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, deprem yardımları ve Başkentgaz'ın Ensar Vakfı'na aktarılmak üzere Kızılaya yatırdığı bağışla ilgili değerlendirmelerinin ardından, AFAD ve Ensar Vakfı'nın açıklama yaptığını ifade etti. Bu açıklamaların, cevabını aradıkları hiçbir soruya yanıt vermediğini savunan Altay, AFAD'ın da Kızılayın da itibar kaybetmesini istemediklerini söyledi.

Altay, AFAD'ın ve 152 yıllık köklü geçmişe sahip Kızılayın kamu vicdanında haksız yere yargılanmasını istemediklerini, kamu vicdanında Kızılaya güven ve itibar kaybettirenin, Kızılay Başkanı'nın açıklamaları ve Kızılayın bilançoları olduğunu öne sürdü.

Altay, vatandaşın kendisinden kesilen vergilerin, yardım ve bağışların nereye harcandığını bilmediği bir ülkede demokrasinden söz edilemeyeceğini vurguladı.

Başkentgaz'ın, Ensar Vakfı'na aktarılmak üzere Kızılaya yaptığı bağışa değinen CHP Grup Başkanvekili Altay, "Bu skandalın daha fazla büyümemesi için Türk Kızılayın daha fazla zedelenmemesi, yaralanmaması için Kızılay Başkanı ve yönetimi derhal istifa etmelidir. Kızılay özel denetim şirketince incelemeye alınmalıdır. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kızılay üzerinden yapılan vergi kaçakçılığıyla ilgili derhal soruşturma, inceleme başlatmalıdır. Kızılaya yapılan her kör kuruşun bağışçısının ismini yayınlamalıdır. Hangi vakıflara, hangi paraları aktardığını, 3 milyar 276 milyon 570 bin 154 lira 57 kuruşun nereye, hangi vakıflara farklı gerekçeler altında aktardığını bu millete açıklamalıdır" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.