CHP Güzelbahçe  İlçe Başkanı Bilgen’den AKP’ye sert çıkış: ‘20 yılda ülkede her şeyi sattınız!’

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Bilgen’den AKP’ye sert çıkış: ‘20 yılda ülkede her şeyi sattınız!’

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı, AKP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir’in “Güzelbahçe belediyesi kamu mallarını satıyor” şeklindeki iddiasına sert tepki gösterdi, “Asıl kamu malının kralını AKP iktidarı satıyor." dedi.

AKP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir’in “Güzelbahçe belediyesi kamu mallarını satıyor” şeklindeki iddiasına karşı, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen tepkisini şöyle dile getirdi:

“Yangından mal kaçırılıyor” diyen ve “Kamu zararı”ndan bahseden sayın Ali Eşref Demir, eğer gerçekten kamu zararı arıyorsa önce 30 yıllık ihale ile verdikleri limanlara bir baksın. Örneğin; beşli çetenin işlettiği ve 2048 yılında kullanım süresi bitecek olan İskenderun Limanı’nı yeniden ihale yapmadan 2061 yılına uzattılar. Bundan, haberin var mı? Yine 2033 yılında işletme süresi bitecek olan Trabzon limanının 2052 yılına kadar kullanılmasına izin veren partili vekillerine bir soru sordun mu? Aynı şekilde kullanım süreleri 2049’a uzatılan Marmaris, yine hemen yanı başımızdaki Dikili limanının işletim hakkının 2050 yılına kadar, Çeşme Limanı’nın 2056 yılına kadar ihalesiz peşkeş çekildiğinden haberin var mı?”

FABRİKALAR PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

Ballı liman ihalelerin yanı sıra Ulu Önder Atatürk’ün kısacası Cumhuriyet döneminde kurulan, ancak 2002 yılında iş başına gelen AKP iktidarının 268 kuruluşu sattığını, adeta peşkeş çektiğini iddia eden CHP İlçe Başkanı Bilgen, “Satış nasıl olurmuş, peşkeş nasıl olurmuş 20 yıllık AKP iktidarının yaptıklarına bir göz atsanız yeter. Örneğin; onlarca şeker fabrikası, hidroelektrik santralı, elektrik dağıtım ve iletim şirketleri, gübre ve tekstil fabrikaları, SEKA, TEKEL, TELEKOM, petrol rafinerileri, demir çelik fabrikaları hepsi satıldı. Cumhuriyet”in 100 yılda elde ettiği kazanımlarından tek bir fabrika, kurum kalmadı. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi son 20 yılda hazineye ait kıymetli araziler de bir bir elden çıkarılıp, satıldı. Bu iktidar döneminde 2B ile tarım arazilerinin satışı dışında tam 346 milyon 736 bin 330 metrekare büyüklüğünde 72 bin 847 adet taşınmazın satışı yapıldı. AKP İlçe başkanı Demir’in bu satışlarla ilgili olarak tek bir cümle itirazını duymadım” diye konuştu.

AKP OYLARIYLA BAŞKANA YETKİ

Bilgen, “20 yılda ülkede her şeyi sattınız. Asıl kamu malının kralını AKP iktidarı satıyor. Bu konuda kimse AKP’nin eline su dökemez. Ülkenin 100 yıllık değerleri ve limanları beşli çeteye peşkeş çekiliyor. Ali Eşref Başkan, sarayın yaptığı satışlarla ilgili olarak bugüne kadar tek bir cümle edebilmiş midir acaba” dedi.

CHP İlçe Başkanı Bilgen, Güzelbahçe Belediyesi’nin kat karşılığı verdiği arsada yapılan ve belediyenin hissesine düşen 4 dairenin satışına AKP İlçe Başkanı Demir’in boşuna itiraz ettiğini belirterek, “AKP’li meclis üyelerinin de oylarıyla mecliste, belediye başkanına satış veya kiralama yetkisi verilirken aklınız neredeydi?” dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.