CHP İstanbul binası saldırısında yeni gelişme

CHP İstanbul binası saldırısında yeni gelişme

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının bulunduğu cadde de 6 Nisan günü silah ile havaya ateş ettikten sonra kaçan ve polis ekipleri tarafından yakalanan şüpheli Emre D. hakkında talepname düzenlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı binasının bulunduğu caddede 6 Nisan 2023 günü saat 04.00 sıralarında Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'ndan TEM Otoyolu Edirne istikametine seyreden bir araçtan silahla ateş edildiği ve yol kenarında 9 mm çapında 2 adet kovan tespit edilmişti. Polis ekiplerinin başlattığı çalışmada incelenen kamera kayıtları sonrasında kimlikleri tespit edilen otomobilin sahibi Arif P.(26), Berkan Ö.(22), Anıl Ö.(20) ve Ferhat E.E,(23) gözaltına alınmıştı. 10 Nisan 2023 tarihinde İstanbul Adalet Sarayına sevk edilen şüphelilerden Anıl Ö. Savcılıkta ki ifadesinin ardından serbest bırakılmış, diğer 3 şüpheli ise yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

chp-istanbul-il-binasi-odxh-cover.jpg

Olayda havaya ateş ettiği anları sosyal medya hesabından paylaşan ve tüm aramalara rağmen yakalanamayan Emre D. hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Şüpheli Emre D.’nin 2 aranması ve 51 suç kaydı olduğu da öğrenilmişti. Sultangazi’de yakalanarak 17 Nisan 2023’te adliyeye sevk edilen Emre D. çıkarıldığı mahkeme tarafından ‘ateşli silahlar kanuna muhalefet’ suçundan tutuklanmıştı.

Şüpheli Emre D. hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada ‘ruhsatsız silah bulundurma’ ve ‘genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması’ suçlarının seri muhakeme usulüne tabi olması sebebiyle talepname düzenlendi. Savcı tarafından yasa gereği ceza teklif edilen şüpheli Emre D. söz konusu cezayı kabul etti.

Şüpheli Emre D.,13 Haziran’da çıkarıldığı İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçundan 6 ay hapis ve 300 lira adli para cezası ile cezalandırdı. Mahkeme, Emre D.’nin, ’korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme’ suçundan da 3 ay hapis cezasına çarptırarak serbest bırakılmasına karar verdi.

Öte yandan diğer 4 şüpheliye ise haklarında ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçundan dava açıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.