CHP İzmir bugün yeni il başkanını seçiyor

CHP İzmir bugün yeni il başkanını seçiyor

CHP İzmir İl Örgütü bugün Kültürpark Celal Atik Kapalı Spor Salonu’nda 36. olağan kongresinde yeni il başkanını seçiyor.

CHP İzmir İl Örgütü  36. Olağan İl Kongresi'nde il başkanını seçiyor. Bugün Saat 10.00’da başlayan kritik seçimde yarışın Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "mutabakat adayı" olarak işaret ettiği Deniz Yücel arasında geçmesi bekleniyor. Kongrede diğer adaylar ise İl Başkan Yardımcısı Aytül Tokgözlü, parti üyeleri Canan Tapkan ve Hasan Nebi.

Kongrenin yapıldığı Kültürpark Celal Atik Kapalı Spor Salonu sabah erken saatlerden itibaren dolmaya başladı. İlgi nedeniyle ek olarak 700 sandalye eklendi. Divan Başkanlığı'nı yapacak Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'de salona ilk girenler arasında yer aldı.

SEÇİM ÇARŞAF LİSTEYLE

654 il delegesi, il başkanıyla birlikte 30 kişilik asil ve yedek il yönetim kurulu, 9 kişilik disiplin kurulu ve yedekleri ile 52 kişilik kurultay delegesini seçecek.

Çarşaf liste ile yapılması beklenen seçimde 200 görevli bulunacak, 80 kabin ve 8 sandık kurulacak. Salonda dev led ekranlar kurulacak. Divan Kurulu’nun görevini saat 17.00'de seçim kuruluna devretmesi, seçim kurulunun da görevini sabah saat 07.00'da bitirmesi öngörülüyor. Salonda delegeler saha içinde, misafirler ve partililer ise tribünlerde yerini alacak.

Kaynak: Ege Postası

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.