CHP İzmir Gençlik Kolları kendi ayağına mı sıktı?

CHP İzmir Gençlik Kolları kendi ayağına mı sıktı?

Hafta sonu gerçekleşen CHP Gençlik Kolları Kurultay’ında iki adayında listesinde İzmir’den hiçbir ismin listede yer almamasının sebebi CHP İzmir Gençlik Kolları mı?

Hafta sonu yapılan CHP Gençlik Kolları Kurultayı’nda hiçbir İzmirlinin yer almaması CHP İzmir Gençliği tarafından tepkiyle karşılanırken konuyla ilgili belirsizlik aydınlığa kavuşmaya başladı. Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde CHP İzmir Gençlik Kolları İl Başkanı olan Ozan Uyan, Gençlik Kolları İl eski Başkanı Sinan Sarıküse’den destek istedi. Sarıküse’de bu desteğe karşılık Urla Gençlik Kolları üyesi olan Mert Anıl Akgün’ü MYK Üyesi adayı gösterilip listeye sokulmasını şart koştu. Kurultay günü bunu öğrenen İzmir delegasyonunun büyük çoğunluğunu oluşturan Karabağlar, Buca ve Gaziemir üyeleri CHP Karabağlar İlçe Başkanı olan ve kongrede yoğun çalışan Ali İhsan Yıldız’ın oğlu Cem Yıldız’ı aday gösterdi. 

İzmir delegasyonunun bu bölünmesi karşısında Emre Yılmaz’ın listesini hazırlayan ekip iki ismi de listeye almayarak bölünmenin önüne geçmeye çalıştı. Bu duruma tepki gösteren bir kısım İzmir delegesi kongrenin diğer adayı Kenan Otlu’ya destek verdi. Listeler hazırlandıktan sonra yapılan bu hamle de İzmir’den kimsenin MYK’ya girmesine yaramayınca İzmir delegasyonu kurultayın kaybedeni oldu.

2 dönem CHP Gençlik Kolları'nda Genel Başkan olarak  temsil edilen İzmir, bu ayrıştırma sonrası temsilcisiz kaldı. 

Kaynak: Gerçek Haberci

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.