CHP İzmir, Güzelbahçe'de toplandı

CHP İzmir, Güzelbahçe'de toplandı

Toplantıya Güzelbahçe ilçe örgütü ve Belediye Başkanı Mustafa İnce'de katılırken, İl Başkanı Asuman Ali Güven toplantı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Aldığı kararla yönetim kurulu toplantılarını farklı ilçelerde gerçekleştirmeye başlayan CHP İzmir İl Başkanlığı, ilkini Menemen’de gerçekleştirdiği haftalık olağan yönetim kurulu toplantısının ikincisini Güzelbahçe’de gerçekleştirdi.

Güzelbahçe Belediye tesislerinde bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri, yönetim toplantısının ardından, CHP Güzelbahçe ilçe örgütü ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin de katıldığı ayrı bir toplantı gerçekleştirdi.

KAZIM ÇAM, İL YÖNETİMİ BİZLERİ MOTİVE EDİYOR

Toplantıya ev sahipliği yapan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam toplantının ilçelerinde yapılmasından mutluluk duyduklarını belirterek “Biz çok mutlu olduk. Bu uygulamanız bizleri motive ediyor. Bu toplantıyı burada yapmanız bizlere moral veriyor. İlçemize hoş geldiniz, şeref verdiniz. İl Yönetimimizle uyum içinde çalışmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu uyum yakaladığımız başarılarında temelini oluşturuyor. Belediye ve örgüt uyumuyla Güzelbahçe’ de çok güzel işlere imza atıyoruz. Halkla her an iç içeyiz ve karşılığını da görüyoruz. Toplantının ve alınacak kararların partimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

GÜVEN’DEN TOPLANTI VE GÜNDEM DEĞERLENDİRMESİ

Açılış konuşmalarının ardından İl Yönetim Kurulu toplantısına geçilirken, toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, hem toplantıyı hem de ülke gündemini değerlendirdi. Güven şunları söyledi.

Bu uygulama kapsamında ilk toplantımızı Menemen’de yapmıştık ve geri dönüşleri çok olumlu oldu. Bugün İzmir’in cennet köşelerinden, belediyemizin örnek çalışmalar sergilediği Güzelbahçe’deyiz. Bu toplantıların ilçelerimizde yapılması çok faydalı oluyor. Yönetim Kurulu toplantımızda oldukça verimli geçti. Gündemimizde ki disiplin ve parti çalışmaları hakkında kararlar aldık. Özellikle bizim tarafımızdan belediyeleri bizde olmayan İzmir’deki 8 ilçe ile ilgili çalışmalarımızı değerlendirdik. Yönetim Kurulu arkadaşlarımız sürekli olarak bu ilçelerimizde ziyaret ve temaslarda bulunuyor. Bu ilçelerdeki son durumu ve yapmamız gereken çalışmaları değerlendirdik. Başlattığımız kardeş belediye çalışması kapsamında Aliağa’nın kardeş belediyeleri olarak belirlediğimiz Menemen ve Foça Belediye Başkanlarımızın katılımıyla yapılan toplantılar hakkında bilgi paylaşımlarında bulunuldu. Toplantımızda bizler için çok önemli olan Sandık Örgütlenmesi Eğitimi ve uygulama projelerinde ilçelerimizin son durumu da masaya yatırıldı. Ayrıca tüm Türkiye’de kurulacak olan ve İzmir’de 26 ilçe başkanlığımızda faaliyete geçirdiğimiz ve içinde emek bileşenlerini oluşturan sendika ve birliklerden de temsilcileri yer alacak Emek Büroları hakkında görüşmeler yaptık.

BU KEZ ÖRTBAS ETMEYİN

Adana Aladağ’da ruhsatsız bir kız öğrenci yurdunda meydana gelen ve 11 kız öğrencinin de aralarında bulunduğu 13 kişinin yaşamını yitirmesi olayıyla ilgili açıklamalarda bulunan Güven “Yanlış Eğitim politikaları, hükümetin yurt yapmayarak bu alanı denetimsiz bırakması bu facialara zemin hazırlamaktadır. Sağlıksız, kritersiz, plansız yapılan ve denetimsiz bırakılan bu yurtlardan biri 11 yavrumuza mezar olmuştur. Bu acının yarın tekrarlanmayacağının garantisi yoktur. Bu alanda yaşanan her acının sorumlusu bu facialara zemin hazırlayan, bu alanı zamanında cemaatlere, tarikatlara bırakanlardır. Bu işin nasıl yapılacağını, maddi imkanı dar olan ailelerin ve onların çocuklarının sömürülmeden nasıl çağdaş ve insani şartlarda çözüleceğini CHP’li belediyelerimiz göstermişlerdir. Belediyelerimiz yaptıkları modern, standartları yüksek ve son derece denetimli öğrenci yurtlarıyla bu yavrularımıza sıcak ve güvenli yuvalar kazandırmışlardır. Bizler bu işe rant olarak bakmıyoruz. Tek amacımız var, gelecek nesillerimize hak ettikleri bir barınmayı, ailelerinin gözünü arkada bırakmayacak güvenli bir ortamı sağlamak. Sayın Genel Başkanımızın da dediği gibi, CHP iktidar olduğunda yurt işini 1 yıl içinde çözer, bu küçücük yavrularımızı bu tür kimin ne amaçla yönettiği belli olmayan bu binalardan kurtarırız. Bizler TOKİ’ nin milyon dolarlık evler, AVM’ ler yapması yerine Kredi ve Yurtlar Kurumunun emrine verilerek öğrenci yurtları inşa etmesini bekliyoruz. AKP iktidarının artık sermayeden ve ranttan çok, küçücük yavrularımızı düşünmesini ve 11 yavrumuzun hayatını kaybettiği olayın sorumluları kimse, bu kez olayı örtbas etmeden, cemaatmiş, yandaşmış diye bakmadan cezalandırmasını bekliyoruz. Faciada hayatını kaybeden yavrularımıza ve eğitmenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum”

İNCE, SON NEFESİME KADAR CHP’YE BORÇLU HİSSEDECEĞİM

CHP İzmir İl Yönetimi Kurulunun gerçekleştirildiği toplantının ilk bölümünün ardından, Güzelbahçe ilçe örgütü ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin de katıldığı bir değerlendirme toplantısı araya geldi. Toplantı da konuşan Belediye Başkanı Mustafa İnce “Ev sahibi olarak İl Yönetimimizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. İnce şunları dile getirdi.

Güzelbahçe, nüfus ve belediye bütçesi en küçük olan ilçeler’ den birisi. 1999’dan bu tarafa CHP’li belediyeler tarafından yönetiliyor.  Güzelbahçe’ye dışarıdan bakıldığında mutluluk diyarsı bir yer, yola, suya, ihtiyacı yokmuş gibi görülebilir. Ama hiçte öyle değildi. İlçemizin Asfalta, sosyal tesislere, köprülere ihtiyacı vardı. Meclisimizle birlikte hızlı kararlar aldık ve mevzuattan kaynaklanan engellemelere karşı bu hizmetleri gerçekleştirdik. Bu anlamda tüm Meclis üyelerime katkıları için özellikle teşekkür ediyorum. En büyük ihtiyaçlarımızdan birisi hastane. Güzelbahçe halkı hastane istiyor ve biz’de bunun gerçekleşmesi için büyük çaba harcıyor, görüşmeler yapıyoruz. Tüm çalışmalarımızda Büyükşehir Belediyemizden destek görüyoruz. Güzelbahçe’de çok iş yaptık ama hala yapacaklarımız var. 2009’dan bu tarafa üç farklı ilçe örgütüyle çalıştım, hiçbir zaman kavgamız, tartışmamız olmadı. Örgütü çok önemsiyorum. Hiçbirimiz Partimizden daha büyük veya önemli değiliz. Bu bilinçle çalışılması gerekli diye düşünüyorum. Bu inançla çalışırsak isimlerin önemi olmaz, kim göreve gelirse gelsin yolumuz bir olur ve başarı gelir. Ben ömrümün sonuna kadar CHP’ye kendimi borçlu hissedeceğim. Çünkü partim bana doğduğum yerde belediye başkanı fırsatı olma şansı tanıdı. Bundan sonra ne olursa olsun partime son nefesime kadar hizmet etmeye devam edeceğim.

CHP İzmir İl Başkanlığının Güzelbahçe mesaisi çekilen toplu fotoğrafla sona ererken, İl Başkanlığının bir sonraki durağının Çiğli olacağı açıklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.