CHP İzmir İl Başkanı Yücel'den HDP'ye ziyaret

CHP İzmir İl Başkanı Yücel'den HDP'ye ziyaret

CHP'li Yücel, partilere ziyaretine HDP ile devam etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel gerçekleşen yerel seçimlerin ardından siyasi partilere yaptığı ziyaretlerine Halkların Demokratik Partisi ile devam etti. 

1_14.jpeg

HDP İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Yücel, “31 Mart yerel seçimlerinde İzmir’de ve ülkemizde demokrasinin tecelli etmesi adına önemli bir mücadele ettiğimizi düşünüyoruz. HDP’nin de bu mücadelenin önemli bir parçası olduğunu inanıyoruz. Özellikle 31 Mart yerel seçimleri ve 23 Haziran’da İstanbul seçiminin tekrar edilmesiyle; ülkemizde artık demokratikleşme yolunda halkın, seçmenin iradesinin yönetimlerde temsil edilmesi anlamında önemli bir aşama kat edildiğini düşünüyoruz. HDP’nin bu demokratikleşme yolunda hukukun, adaletin ve demokrasinin yanında olan tavrını da çok önemsiyoruz. Bugün CHP, yerelde iktidarda, ileride başka bir siyasi parti olabilir. AK Parti bugün genelde iktidarda, yarın başka bir parti olabilir. Önemli olan halkın bize verdiği görevi hakkıyla layıkıyla ve demokrasiyi incitmeden yerine getirmektir. Farklı düşünceler, farklı ideolojiler bizim zenginliğimizdir. Biz kentimizi ülkemizi bu farklılıkları gözeterek, herkesi kucaklayarak yönetmek ve bu görevleri bu mantıkla yapmak zorundayız. Tüm yöneticilerimiz bu bakış açısıyla hareket ederse ülkemiz daha huzurlu, yaşanılabilir bir hal alır diye düşünüyoruz. Biz CHP olarak her zaman hangi görüşte olursa olsun, tüm kesimleri kucaklayan bir anlayıştayız. Elbette kırmızı çizgilerimiz var; şiddetin, terörün her zaman karşısındayız, vatanımızın, milletimizin, birlik ve beraberliğimizin her zaman kırmızı çizgimiz olduğunu ifade ediyoruz. Ancak her düşünceyi, her kesimi hukuk ve demokrasi çerçevesinde dikkate alarak çoğunlukçu değil çoğulcu demokrasinin hayata geçmesi için mücadelemize devam ediyoruz. Yerel seçimlerin ve İstanbul seçiminin demokrasi mücadelesi için ülkemize, milletimize, kentimize hayırlı olması diliyoruz. Bu kenti birlikte yönetmeye hazırız, sizin her konuda eleştirileriniz, katkılarınız çok değerli, her zaman bunları dinlemeye dikkate almaya hazırız” dedi. 

HDP İzmir İl Eşbaşkanı Abdülkadir Baydur ise, “31 Mar seçimlerinde ve son İstanbul seçimlerinde bu ülkede tek adam rejimine hayır diyen, özgürlükle birlikte yaşamayı savunan büyük bir çoğunluğun olduğunun göstergesi oldu” açıklamasında bulundu.

İzmir’i birlikte yönetme adına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik beklentileri hakkında konuşan Baydur, “Bir ili birlikte yönetmek derken, belediye içerisinde olarak, istihdam olarak değil, fikirleri tartışarak, paylaşarak yapılmasını istiyoruz. İzmir’de her konuda belediyelerimizle görüş alışverişinde bulunmak istiyoruz. Önümüzdeki süreçte Tunç Başkan ile diyalog içerisinde olmayı istiyoruz. Bu şehir hepimizin…” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.