CHP İzmir'de kongre maratonu başladı! 

CHP İzmir'de kongre maratonu başladı! 

CHP’nin 37. Olağan İzmir il kongresi bugün Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleşiyor. 

CHP, 651 il delegesi bugün sandık başına giderek il başkanı ve yönetimi, disiplin kurulu ile kurultay delegelerini belirleyecek.  
İzmir’deki kamulaştırma hamlesi ve kötü ekonomi gidiş üzerinden sert ifadeler kullanan İl Başkanı  Yücel, “Urla’da 511 parselde köylünün,çiftçinin, DİSK’in arazilerine el konulurken kendi arazilerine dokunulmayan Ensar Vakfı var. Cumhurbaşkanı bir kararname çıkarmış. Acele kamulaştırma kararı verilmiş. Şanslı ve ayrıcalıklı kurumlarından olan Ensar Vakfı’nın arazilerine dokunulmuyor. Kıt kanaat yaşayan vatandaşın arazini alınırken Ensar Vakfı’nın arazine dokunulmamış. Acele kamulaştırma yapılacak şeyler yurt savunmasıdır. Burada cumhurbaşkanının aldığı karar halkın mı yoksa belli kişilerin yararına mı? Kamu yararı nerede? Peşini bırakmayacağız! Vatandaşın bir karış toprağını yandaşa, sermaye odaklarına yedirmeyeceğiz” dedi.

İKTİDARA EKONOMİ SALVOSU

Yücel, “Bugün Türkiye’de ekonomi çökmüş durumda. 7 milyonu aşkın işsiz var.2020’nin Ocak ayında 600 binin üzerinde icra dosyası var. 500 binin üzerinde atanamayan öğretmen, 1 buçuk milyon üzerinde EYT’li yurttaşımız var. 18 sene önce iktidara geldiklerinde komşularıyla sıfır sorun yaşayan Türkiye sorun yaşamadığı komşusu kalmayan ülke haline gelmiştir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor.Bu işe dur demek sizlerin görevi. Bu işe dur demek CHP’nin ve örgütlerinin görevidir. Bu gidişe dur demek vatanını, milletini seven tüm yurttaşlarımızın görevidir. CHP kurulduğu günden beri tarihiyle özdeşleşmiş bir misyonu var.Kurucumu ve ilk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tam bağımsız bir Türkiye için mücadele ettilerse siz de bu ülkedeki insanların daha huzurlu,daha çağdaş ve daha demokratik bir ülkede yaşaması için mücadele ediyorsunuz” diye konuştu.

eqpxuamw4aa9yyr.jpg

KILIÇDAROĞLU'NA ÖVGÜ

“31 Mart yerel seçimlerinde Mart’ın sonu bahar olsun dedik. Baharı getirdik.Türkiye genelinde bir başarı yakaladık. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP 11büyükşehir ve il ile içe belediyeleri kazandık. İzmir’de Yüzde 58 gibi rekor bir oyla seçim kazandık. İzmir’de 22 olan belediye sayımızı 24’e çıkardık. 24 ilçede kendi adaylarımızda 1 ilçede ittifak ortağımız İYİ Parti adayıyla Millet İttifakı olarak toplamda 25 ilçede seçim kazandık. 25 sene sonra İstanbul ve Ankara’yı kazandık. Bu iller AKP’ye genelde iktidara taşıyan iller. Bugün Türkiye nüfusunun neredeyse yüzde 50’sini CHP’li belediyeler yönetiyor. Bu başarıda hepimizin payı var. Bu başarıda ittifak ortaklarımızın, Atatürk ilke ve devrimleri için kaygılanan ve mücadele eden yurttaşlarımızın emeği var. Ama bu başarının bir de mimarı var. Göreve geldiği günden beri CHP’yi ve örgütlerini topumun tüm kesimleriyle kucaklaştıran, herkes için adalet diyerek435 kilometre yürüyen, Millet İttifakı’nın kurulmasına öncülük eden ve attığı doğru adımlarla süreci doğru yürüyen CHP Genel Başkanı Kemal Kııçdaroğlu’nu kutluyorum ve İzmir il örgütü adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ÖRGÜTE HAYIRLISI OLSUN

Kongre özelinde değerlendirme yapan Yücel, “Bugün CHP’yi iktidara taşıyacak kadroları seçeceğiz. İlçe kongrelerimizi yaptık. Parti içi kadrolarımızı yenilediğimiz bu süreçte mahalle delege seçimlerinden bu yana sandığa irade yansıtan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Yeni seçilen ilçe başkanlarını,yöneticileri ve delegeleri kutluyorum. Birlikte görev yaptığımız ilçe başkanları ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. CHP bugün genel başkanı, milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri ve tüm örgüt ve kadrolarıyla Türkiye’yi yönetmeye hazırdır" açıklamasında bulundu. 

a552de1f-f2a2-4ad6-a68a-d372b8b4b082.jpg

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, “CHP’de FETÖ olmaz, PKK olmaz… Her gün ağız dolu küfürle CHP’ye saldıranlara sesleniyorum FETÖ’nün siyasi ayağına bu salonda değil Saray’da arayın.  Biz demokrasiye, insan haklarına, iyiliğe katkı sunmaya devam edeceğiz. Ve biz kazancağız. Açlıktan kendini yakan baba için, yoksul mahalleler için, evine ekmek götürme derdindeki işçi için kazanacağız. Bir iktidara yürüyoruz. İktidara giden yolun fişeğini ateşleyecek olan kent İzmir… Kongremiz hayırlısı olsun" şeklinde konuştu. 

36cb3edf-76db-4983-9a9f-596a7ae7f8bc.jpg

SOYER’DEN ÖRGÜTE TEŞEKKÜR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Mazbatayı alalı 10 ay oldu. İzmir tarihin en büyük yatırımının startını verdik Buca Metrosu….İzmir’i demir ağlarla örüyoruz demiştik. Hakikaten örüyoruz. En büyük yatırımlara bu dönemde adım atacağız. Körfez’de 3 yıl içinde yüzülebilir hale getireceğiz. Kemeraltı Projesi… Üreticiyi destekleyen onlarca projemiz var. Hepinizin gurur duyacağı bir yıllık karnemiz olacak. 31 Mart öncesinde yüzde 58’lik rekor başarıya emek veren milletvekillerimize, birlikte yol aldığımız Deniz Yücel Başkanımıza ve il yönetimine, birlikte çalıştığımız ilçe yöneticilerine, tüm partililere teşekkür ediyorum" dedi. 

ÖVÜNÇ DEMİR KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR

Öte yandan 2014 ve 2019’da Torbalı’da CHP’den Belediye Başkan aday adayı olan ve bu tarihlerde de girdiği tüm delege seçimlerini farkla kaybeden, mahallesinden delege seçilemeyen Övünç Demir, 'En iddialı seçimim' dediği son İlçe kongresinde delege seçilemediği gibi kongrede aday bile olamadı. Torbalı’da delege bile seçilemeyen Övünç Demir’in İzmir İlçelerinde il delegesi olmak için mücadele verdiği, mücadelenin sebebinin ise İl Yönetimine girebilmek olduğu öğrenildi. İl Kongresine 50 kişilik bir ekiple çıkarma yapan Övünç Demir, listede adını göremeyince bir kez daha şok yaşadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.