CHP İzmir'den Menderes çıkarması

CHP İzmir'den Menderes çıkarması

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığının Belediyesi CHP’li olmayan 8 ilçe için başlattığı kardeş ilçe uygulamasının ilk çalışması Menderes’te gerçekleştirildi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığının Belediyesi CHP’li olmayan 8 ilçe için başlattığı kardeş ilçe uygulamasının ilk çalışması Menderes’te gerçekleştirildi. Menderes’te yerelde yeniden iktidarı almak çalışmalara başlayan CHP İzmir İlçeye adeta çıkarma yaptı.

Belediyesi CHP’li olmayan ilçelere, CHP’nin yerelde  iktidar olduğu diğer belediyelerin kardeş belediye olarak belirlendiği uygulama kapsamında yapılan ilk çalışmaya, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ve İl Yönetiminin yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  Menderes’e kardeş belediyeler olarak belirlenen Narlıdere’nin Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir’in Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Seferihisar’ın Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Parti Meclisi Üyesi Özkan Yıldız, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, CHP Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat  ile çok sayıda partili katıldı.

PALA, MENDERES’TE ÇOK SAĞLAM BİR YAPIYA SAHİBİZ

İlk olarak CHP Menderes İlçe Başkanlığında toplanan CHP’lilere seslenen CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala, ilçedeki çalışma için partililerine teşekkür etti. Pala “Vahim bir kaza sonucu ilçemizi kaybettik. Bunun sorumlusu benim. Ancak bu kayıtan ders çıkardık, yaptığımız hataları araşırdık. Şimdi Menderes'te çok sağlam bir yapıya sahibiz. Bir dahaki seçimlerde böyle bir kaza yaşamayacağız. 7 Haziran’daki seçimlerde bu örgüt yapısının sağlamlığını oylarımızı nasıl arttırdığımızı gördük. 1 Kasım seçimlerinde oyumuz arttı ama aradaki fark kapandı. Bizim için MHP ve HDP oyları burada belirleyici oldu.  Gün geliyor günde 7 tane düğüne gidiyoruz ama yeterli görmüyoruz. İlçe halkıyla her an beraberiz. Bugün sağlanacak katkıyı çok önemsiyoruz” dedi.

KOCAOĞLU’DAN  MENDERES MESAJLARI

İlçe Başkanının konuşmasının ardından bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kimse endişe etmesin 2019’da ki seçimlerde en az 28 ilçe belediyesini CHP kazanacaktır” dedi. Kocaoğlu konuşmasında Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun CHP’yi hedef alan sözlerine de sert bir şekilde cevap verdi. Aziz Kocaoğlu şunları söyledi.

El Bab’ta şehit düşen 14 askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Son dönemde CHP’ye spekülasyonlar monte edilmeye çalışılıyor. ‘Şu örgüt CHP’ye yakın bu örgüt CHP’ye yakın’ deniyor. Bunu bir algı yönetimi olarak gerçekleştiriyorlar. Toplumda bir CHP’ye karşı yıpratma süreci var. ‘Yerel seçimlerde FETÖ’ nün ablaları abileri CHP’ye çalıştı” deniyor. Biz ne abla biliriz, ne abi biliriz. Ben abla abi lafını da o zaman duydum. Bunu o örgütle iş yapanlar bilir. Bizim bir ilgimiz yoktur, olması da mümkün değildir. Menderes Belediye Başkanının daldan dala geçerken bir konuşması var.  CHP’nin PKK ya da HDP’li belediyeleri desteklediğini söyledi. Tamamen yanlış bir şeydir. Bir yerel yönetici, bir ilçenin oylarıyla seçilmiş bir başkan, ilçesine eşit hizmet vermesi gereken bir kişi bunu niye yapar? Bu hiç lamı cimi yok, toplumu ikiye ayırmak, toplumun içine ayrılık sokmak ve toplumu kutuplaştırmak için yapılır. Konu Özdere’de yapılan düzenlemenin bir dernek tarafından yanlış yapıldığına dair yargıya taşınmasıdır. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiş. O dernekle biz yaklaşık 10 senedir uğraşıyoruz. Sayısız davalar açıldı bize… Ne derneği muhatap aldığımız var, ne başka bir şey yaptığımız var. Hukuki mücadelemiz sürüyor. Ne derneği ne yönetenlerin adını anmıyoruz. Bu derneğin kuruluşu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne karşıdır. Yıllar önce bir ilçemizde haksız bir imar talebi karşılanmadığı için böyle bir yola başvurmuş ve bizimle uğraşmaktadır. Sayın belediye başkanı aylar önce dava açıldı diye bana geldiğinde, ‘O bizimle çok uğraşıyor. Sizinle de niye uğraşıyor, anlamadım” demiştim. Nasıl aşacağına yönelik öneride de bulundum. CHP’lilerin o derneğe müdahale etmesi mümkün değil. O derneğin CHP’lileri dinlemesi mümkün değil. Bunu herkes bilir. Bu yanlıştır.  Başkan gelip, ‘Meydan yapacağım’ dedi destek verdik. ‘Sahil düzenlemesi yapacağım’ dedi destek verdik. Hepsine destek verdik. Biz ne AKP’li ne CHP’li hiçbir belediyemizin işine karışmayız. Eğer proje ilçeye yarar sağlayacaksa imkanımız da varsa destek veririz.  Düne kadar vardı imkanımız vardı, krizden sonra kimsenin kalmadı.  Kardeş kardeş geçiniyoruz. Bunlar niye yapılır?

BENİ BURAYA CHP GETİRDİ AMA..

Büyükşehir Belediyesi olarak her ilçeye eşit hizmet götürdüklerini herkesin bildiğini, hangi mahallede kaç oy çıktığına bakmadan hizmet verdiklerini dile getiren Kocaoğlu “Büyükşehir CHP’li evet. Beni buraya CHP getirdi.  Ama belediye başkanlığı başka bir şey. Belediye başkanı dürüst olacak, adil olacak, vatanını, milletini, hemşerisini sevecek, üretecek ve çalışacak. Namuslu olacak ve ayrım yapmayacak.  ‘Şu mahallede az oy çıktı, az hizmet götüreyim, burada çok çıktı’ demek fi tarihinden kalma bir anlayıştır.  Ülkenin birlik beraberliğe ihtiyacı olduğu anda başkanın böyle bir konuşma yapması beni üzdü. Ben kimsenin aleyhinde konuşmam. Hepimizin hatası vardır. Birbirimizden etkilenmişizdir.  Buradaki mahkemeyle ne büyükşehir belediyesinin ne CHP ne Menderes’in ilgisi yoktur, olamaz. Bu dernekle CHP’nin de İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında ciddi bir dünya, hayata, insana, paraya bakış açısından uzlaşmaz çelişkiler vardır” dedi.

2019’DA EN AZ 28 İLÇEYİ ALIRIZ

Kocaoğlu ayrıca, “İzmir’de kimsenin telaşa kapılmasına gerek yoktur. Belediye başkan adayımız kim olursa olsun CHP önümüzdeki yerel seçimlerde büyükşehir ve minimum 28 ilçeyi alacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın. Rakamlar da çalışmalar da var. Yeter ki 2014’de başımıza gelen kazalar, organizasyonlarla 2019’da karşı karşıya kalmayalım. Kendi ayağımıza kurşun sıkmayalım” diye konuştu.  

7 AYRI GRUPLA GÜN BOYU ÇALIŞMA

Konuşmaların ardından 7 ayrı gruba ayrılan CHP’liler, ilçe merkezi ve köylerdeki çalışmaları için sahaya indi. CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ilk olarak, ilçe merkezindeki esnafı ziyaret ederek, kahvehanelerdeki vatandaşlarla sohbet etti. Menderes’te gün boyu sürecek CHP çalışmasında, köy, oda ve dernekler ile, muhtarlıklar ziyaret edilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.