CHP İzmir'in yeni İl Başkanı kim olacak?

CHP İzmir'in yeni İl Başkanı kim olacak?

Aziz Kocaoğlu başkanları toplayacak...

CHP İzmir, İl Başkanı Alaattin Yüksel’in istifayla güne çalkantılı başladı. Başkan Yüksel İstifasını mail yoluyla basın kuruluşlarına bildirerek açıklamasında istifasının fikir ayrılıklarından kaynaklandığına dikkat çekti.

Ancak Başkan Yüksel’in açıklamasının yanı sıra parti kulislerinde istifanın altında başka nedenler olduğu konuşuluyor. Bunlardan bir kaçı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarınki Seferihisar Belediyesi’nin Yaratıcı Yazarlık Merkezi’nin açılışı için İzmir’e geleceğinden son anda haberdar olması ve Anafartalar Zaferi’nin 101. yılı dolayısıyla Conkbayırı’nda düzenlenen Anafartalar anma törenine katılım için kaldırılacak otobüsler konusunda Genel Merkez’in bazı belediye başkanlarını arayıp il ve ilçe başkanlarını es geçmesi sonucunda bu kararı aldığı iddia ediliyor.

KULİSLER DE 2 İSİM

Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in istifasından sonra kulislerde konuşulmaya başlanan bir diğer konuda kimin İl başkanlık koltuğuna geçeceği oldu. Şu an için 2 isim üzerinde konuşuluyor...

ACİL TOPLANTI

Bu hızlı sürece yön vermek için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İlçe Belediye Başkanları ve İlçe başkanları ile bugün saat 16:00’da toplantı yapma kararı aldığı öğrenildi.

Kaynak: Gizem Çetinkol / Gazete Ege

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.