CHP Karşıyaka Adayı Dr. Cemil Tugay Romantik Türk’e konuk oldu

CHP Karşıyaka Adayı Dr. Cemil Tugay Romantik Türk’e konuk oldu

“Bizim meslekte insan ön planda”

103.4 Radyo Romantik Türk frekansında yayınlanan Abdullah Polat ile Manşet Programı’na CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay konuk oldu. Karşıyaka’nın otopark ve trafik problemini çözmek için projelerini dile getiren Tugay, doktor kimliğinin ilçede fark yaratacağını, “Bir mühendisin ve müteahhitin bakış açısı biraz daha bina odaklı olabilir. Bizim bakış açımız insan. İnsanın duygu ve düşünceleri daha ön planda. Mesleğimiz gereği her insanla kontak kurmuş meslek grubuyuz. O nedenle daha iyi iletişim kurabileceğime inanıyorum” sözleriyle dile getirdi. 

Doktor olmanın kendisine farklı bir bakış açısı kazandıracağını dile getiren CHP Karşıyaka adayı Tugay, “Plastik Cerrah olupta, bu göreve talip olan tek kişiyim. Karşıyaka’da olması da Karşıyaka’ya yakışan bir şey olabilir.  İşin estetik kısmı ile ilgiliyiz çünkü. Bunu doktor olarak ön plana çıkmak istiyorum. Doktorlar insan odaklı bakarlar. Bir mühendisin ve müteahhitin bakış açısı biraz daha bina odaklı olabilir. Bizim bakış açımız insan. İnsanın duygu ve düşünceleri daha ön planda. Mesleğimiz gereği her insanla kontak kurmuş meslek grubuyuz. O nedenle daha iyi iletişim kurabileceğime inanıyorum” diye konuştu.

Karşıyaka’da belediye ile halkın yakınlaşması gerekiyor

Karşıyaka’nın problemlerini bildiğini dile getiren Tugay, “Ulaşım sorunları çevre temizliği sorunları var. İnsanların nefes alabileceği sosyalleşme alanlarıyla ilgili ihtiyaçları var. En önemli sorunları bunlar. Belediye ile halk arasında biraz daha yakınlaşmak gerekiyor. İnsanlar belediye ile halk mesafeli zannediyor kendini. Bu yakınlığı arttırmada fayda var.”

Deniz Taksi uygulaması  

Tunç Soyer’in “Deniz ulaşımını arttıracağız” sözlerine katıldığını dile getiren Tugay, Karşıyaka için bu projenin önemli olduğunu bu sözlerle vurguladı: “Körfezde karşıdan karşıya geçişi yapalım diye projeler var. Körfez tüp geçitler körfezin kendi akımlarını kesiyor ve kirlenmesine neden oluyor. Öncelikli olarak bu tüp geçit düşünülmemeli. Fakat deniz ulaşımının kolaylaşması gerekiyor. Deniz ulaşımını güçlendirmek gerekiyor. Biraz daha pratikleştirmeliyiz. Deniz taksi uygulamasına geçmek zorunda bence İzmir. Pek çok iskele olup yolcu alıp, bindirebilmeliyiz.  Böyle bir proje o sıkıntılı ulaşımı rahatlatacaktır diye düşünüyorum.”

Spor Bakanlığı Karşıyaka’ya sözünü tutsun 

Karşıyaka için stadın önemine vurgu yapan CHP’li Tugay, “Yalı’ya stadın yapılmasını istiyorum. Taraftarla aynı düşüncedeyim. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın önünde bir engel yok. Karşıyaka belediyesinden talepleri varsa ben bunları yerine getirmeye hazırım. Yapılmazsa başka türlü çözümler üretmek için büyükşehir ile irtibatta bir şeyler yapılabilir diye düşünüyorum.Spor Bakanlığı’nın Karşıyaka’ya verdiği sözü artık yerine getirmeli diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Karşıyaka uygar ve demokrat insanların yaşadığı yer

“Karşıyaka sosyal ekonomik kültürel yaşamı zengin bir ilçe. Kökenler ve geçmişi çok zengin şeylerden besleniyor. Onların devamı şeklinde olması lazım. Karşıyaka çağdaş ve batılı bir yer. Levanten kültürünün izleri devam ediyor. Bu durum Karşıyaka’yı çok özel yapıyor.” diyen Tugay, “Kalbur üstü yönetici seviyesindeki insanların çok büyük çoğunluğu Karşıyaka’da yaşıyor bu nedenle çok farklı bir yaşam kültürü seviyesi var. Anadolu caddesi üzerinde mahallelerde yaşayan Karşıyakalılar da var. Onları birazcık daha fazla hizmet götürmeli ve Karşıyaka ile entegre etmemiz lazım. O insanlar sadece sahile gitmemeli. Kendi ortamlarında da öyle gidecek yerleri olmalı. Buralara gitmek için nedenleri olmalı. O yüzden yeni alanlar yaratmalıyız. Daha uygar, ne demokrat insanların saygılı olduğu bir yaşam şeklidir. Bunların hepsi iyi özellikler. Karşıyaka kültüründen beslenmiş insanlar var. Geçmişten gelen o kültürü kullanmak değerlendirmek için geçmişin değerlerini taşımak çok önemli. Gençlerimize de bu kültürü aşılamalıyız. Karşıyaka bunu kaybetmemeli” şeklinde konuştu.

Karşıyaka’da yeraltı otoparkı sözü 

Tugay, ilçede en büyük sorunlarının trafik ve otopark sorunu olduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı: “Karşıyaka’yı  sokak sokak gezeceğim, kaldırımların geniş olduğu yerleri tespit edeceğim  ve otopark yeri olabilecek alanları ayıracağım. Seçim döneminde de gezerken, bazı yerlerde otopark yapılacak alanlar var yapılmamış onu yapacağız. Yer altı kapalı otoparklar yapılması lazım. Yer üstündeki otoparklar orayı kötü hale getiriyorlar. Eskidikçe daha kötü hale geliyorlar. İZBAN’a entegre edilmiş şehir için renk araçları burada zorunlu ve çok talep ediliyor. Tramvaydan indikten sonra elinizde eşyalar var baya yol yürümek gerekiyor. Bu tür sıkıntılara karşı önlem alacağız. Bunlar oldukça hafifleyecek. Fakat Bostanlı’da, Atakent’te, Mavişehir’de binlerce araçlık  yeraltı otoparkları yapabiliriz. Deniz seviyesine yakın otopark yapınca masraflı oluyor onlar. Sanıldığı kadar imkansız ve korkutucu bir şey değil bu.” 

Festival kenti Karşıyaka 

Ege Yemekleri Festivali yapmayı düşündüğünü de söyleyen Tugay, 17 Mart’ta Çarşı İskele’den  Bostanlı Rekreasyon Alanı’na kadar yapılacak bisiklet etkinliği ve ardından alanda düzenlenecek eğlence ile birlikte  12 çocuğa bisiklet hediye edeceklerini ve  23 Mart’ta da Bahara Merhaba etkinliği yapacaklarını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.