CHP Konak, " Ekonomi otobüsü uçurumda"

CHP Konak, " Ekonomi otobüsü uçurumda"

CHP Konak İlçe Başkanlığı “Ekonomi Otobüsü Uçurumda” başlıklı eylemde Bakan Albayrak’ı hedef alarak ekonomik krize dikkat çekti. 

Albayrak’ın geçtiğimiz günlerde Ahmet Hakan'ın dolar sorusuna verdiği cevabı hatırlatan Başkan Gruşçu, “Her şeyden önce AK Parti seçmenin dolarla işi var Sayın Bakan... AK Parti seçmeni hükümetin ekonomi politikalarına güvenmediği için mevduatlarını dolar ve euroya yatırıyor” dedi. Gruşçu Türk Lirası’nın değer kaybettiğini de hatırlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanlığı “Ekonomi Otobüsü Uçurumda” başlığı altında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Konak Meydanı’nda düzenlenen açıklamada Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a atıfta bulunarak ekonomik krize dikkat çekildi. Bakan Albayrak ve ülkenin mevcut ekonomik durumu tiyatral bir yöntemle eleştirildi. Etkinliğe CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Konak Belediyesi CHP’li Meclis Üyeleri, ilçe yöneticileri, partililer katıldı. 

ALBAYRAK’I HEDEF ALDI

CHP İlçe Başkanı Gruşçu konuşmasına Hazine ve Maliye Berat Albayrak’ın geçtiğimiz günlerde katıldığı TV programında Gazeteci Ahmet Hakan'ın "Kur yükselince telaşlanıyorum. Endişelenmeli miyiz?" sorusuna verdiği “Birincisi şunu sorayım size, dolarla mı maaş alıyorsunuz, dolar borcunuz mu var, dolarla bir işiniz var mı” cevabını hatırlatarak başladı.

Gruşçu şunları söyledi: Geçtiğimiz hafta bu ülkenin ekonomisinden sorumlu damat bakanı Berat Albayrak halkla dalga geçercesine “dolarla mı maaş alıyorsunuz, halkın dolarla işi yok“ diyor. Her şeyden önce Ak Parti seçmenin dolarla işi var Sayın Bakan. Biliyor musunuz? Ak Parti seçmeni hükümetin ekonomi politikalarına güvenmediği için mevduatlarını dolar ve euroya yatırıyor. Halkın Dolarla işi var Sayın Ekonomi Bakanı Berat Albayrak; Bugün hepimizin dolarla işi var. Nasıl mı? Elektrik dolarla, doğalgaz dolarla, yediğimiz gıdaların tohumları dolarla, gübre dolarla, bir gömlek Türkiye’de dikilse bile dışarıdan aldığımız pamuk dolarla, dokuma makinesi dolarla, dışarıdan aldığımız kesimlik hayvan dolarla, telefon dolarla, bilgisayar dolarla, motor dolarla, kâğıdın hammaddesi bile dolarla, sağlık ekipmanları dolarla, ilaçlar dolarla, bugün koronavirüsün aşısı bulunsa aşı dolarla, sizin faiz lobisiyle yaptığınız anlaşmalar ve halkın cebinden tefecilere ödediğiniz vergiler de dolarla… 

HÜKÜMETİN REVA GÖRDÜĞÜ HARÇLIK 39 TL

Türk Lirası’nın değer kaybettiğine dikkat çeken CHP’li Gruşçu, kişi başı düşen milli gelirle ilgili de hükümete eleştiride bulundu. Gruşçu, “Üçüncü Dünya ülkelerinin bile paraları değerlenirken bizim paramız her geçen gün eriyor. Erimeye mahkum ediliyor. Milli paramız Türk lirası diğer Ülkerin paralarının karşısında küçük düşürüldü. Bugün; 1 Amerikan Doları: 7.40 TL, 1 Euro: 8. 80 TL, 1 Umman Riyali: 19.10 TL, 1 B.A.E Dirhemi: 2.00 TL, 1 Kuveyt Dinarı: 24. 25 TL, 1 Çeyrek Altın: 773 TL ‘ye denk geliyor. Bakınız; bugün aldığınız asgari ücret 314 dolar ediyor.  Kamu bankaları dolar ve Euro’nun yükselişine müdahale edebilmek adına sürekli döviz satmak zorunda bırakılıyor. Kurdaki bu yükseliş kamu bankalarının zararı ile sonuçlanırken, bu bankalar hazineye yani diğer bir ifade ile halka büyük yük getiriyor. Hükümetin yönetilemeyen ve yanlış ekonomi politikalarının yükünü yine halkımız çekiyor. Gençlerimiz işsiz. İş-Kur’ların önü eğitimli ve iş arayan gençlerimizin oluşturduğu kuyruklardan geçilemiyor. Küçük esnaf dükkânına koyacağı malı alacak parayı bulamıyor. Emeklinin hali ortada. İşçiler haksız yere işten çıkartılıyor, Yıllarca çalışıp hak ettikleri ve devlete peşinen ödedikleri kıdem tazminatlarına göz dikiliyor. Bu hükümetin bizlere reva gördüğü günlük harçlık 39 TL’yi geçmiyor.  Dün; “en az 3 çocuk yapın “ diyenlere soruyorum. Bugün 3 çocuklu bir baba 39 TL ye evine ne alabilir?  Bir kilo domatesin, etin, meyvenin fiyatları ortada.Bu yokluğu 1000 odalı saraylarda oturanların anlamasını tabi ki beklemiyoruz” diye konuştu.

EN BÜYÜK İTTİFAKI HALKLA YAPACAĞIZ

Gruşçu konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak işe Sosyal Devlet anlaşılışıyla başlayacağız. Nedir sosyal devlet anlayışı; kendine yeten ve bunalıma sürüklenmeyen, her bir yurttaşımızın kendini sahiplenilmiş hissedeceği, “ nerde bu devlet “ demeyeceği anlayışı hâkim kılacağız. Pandemi de bir maskeyi bile dağıtamayan devlet anlayışını, kıdem tazminatına göz diken devlet anlayışını ortadan kaldıracağız. Devletin tüm kurumlarına güveni yeniden tesis edeceğiz. Başta yargı sistemine güveni sağlayacağız. Hukukun üstünlüğünü her alanda savunduk ve savunmaya, yaşatmaya devam edeceğiz. Liyakat her şeyin üzerinde tutulacak. Örneğin; damattan ekonomi bakanı olmayacak. Eşini bir üniversitenin en önemli kademesine getiren rektörlerimiz olmayacak. İşsizlikle mücadele de istihdam yani iş gücü yaratmak önceliğimiz olacak. Biz bu buhrandan Cumhuriyet Halk Partisi’nin ekonomi ve sosyal politikalarıyla çıkacağız. Biz bu buhrandan bu ülkeye gönül veren yurttaşlarımızla çıkacağız. Biz bu buhrandan İstanbul Sözleşmesi Haktır diyen kadınlarımızla çıkacağız, biz bu buhrandan işsizlikle mücadele eden gençlerimizle çıkacağız. Biz bu buhrandan eşit hak ve adalete inanan insanımızla çıkacağız. Biz maaşını değil de borcunu dolar olarak ödemek zorunda kalan insanımızla çıkacağız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidara yürüdüğümüz bu yolda sizinle olmaya ve hizmete hazırız. En büyük ittifakı halkla beraber kuracağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.