CHP Konak yapılan zamlara tepki gösterdi: ‘Bu saray düzenini değiştireceğiz’

CHP Konak yapılan zamlara tepki gösterdi: ‘Bu saray düzenini değiştireceğiz’

CHP Konak İlçe Başkanlığı, memur ve emeklilere yapılan zam oranlarıyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İzmir’de düzenlediği basın açıklaması ile emekli maaşlarına gelen yüzde 30’luk zamma tepki gösterdi.

Konak İlçe Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, "Açlık sınırı 8130 yoksulluk sınırı 26485 TL oldu. 2003 yılında emekli aylıkları net asgari ücretin üzerinde iken şimdi çok altında kalmıştır. Emekli aylıkları mutlaka 8500 TL net asgari ücretin üzerine çıkarılması gerekmektedir. Net asgari ücretin altında kalan emekli maaşlarının iyileştirilmesi emeklilerin yüksek enflasyon ve zamlar karşısında ezilmemesi için SSK ve Genel Sağlık Sigortası kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun TBMM de en acil şekilde çıkarılmalıdır." ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2023-01-11-at-15-19-55-1.jpeg

İlçe Başkanı Küçükoğullarından, 'kendi emeklisine ve çalışanına fakir fukara gözüyle bakan bu zihniyeti' değiştireceklerini belirterek, "Ülkede adaletsiz bir soygun düzeni kuran bu Saray düzenini değiştireceğiz. Hile ve hurda ile cebinizden çalınan her bir kuruşun hesabını soracağız." vurgusunda bulundu.

Aynı toplantıda konuşan Emekli Komisyonu Başkanı Yeter Arı Koç ise, "Emekliler yapılan son zamlarda seyyanen olmadığı için biz emeklileri yine zor günler beklemektedir. Daha maaşlarımızı almadan uygulanan fiyatlar zamlı maaşlarımız yok hükmünde kalmıştır." seslenişinde bulundu.

whatsapp-image-2023-01-11-at-15-19-55.jpeg

Komisyon Başkanı Arı Koç konuşmasında, "Çok anlaşılır matematikle söylenilen 2022 bütçesi bir trilyon 750 milyar 957 milyon denildi. 2022 yılında 5’li çeteye 995 milyar (eski parayla katrilyon) vergi muafiyeti uygulanması sağlanıldığı bazı kaynaklardan öğrenildi. Ülkemizde 14 milyon emekli var diyelim. Ayda 2 bin lira zam olsa yılda 340 milyar eder. 5’li müteahhitlere yapılan 995 milyar lira nerden nereye… Emekliye bütçe yok sırtımızda küfe var diyerek zam yapmayanlar halkımıza nasıl açıklayacaklar?" ifadelerin yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.