CHP Konak'tan "Basmane: Saklı Tarih" 

CHP Konak'tan "Basmane: Saklı Tarih" 

Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanlığı’nın Konak Buluşmaları etkinliğinin ilki BASMANE: Saklı Tarih gerçekleştirildi.

Kent Gözlemcisi Orhan Beşikçi, bölgenin tarihi dokusuyla ilgilenen gözlemcilerin ve Basmane’nin en eski esnafı rehberliğinde düzenlenen tarihi tur tarihi Altınpark Kahvesinde söyleşi ile sürdü. 

Kent Gözlemcisi, duayen Orhan Beşikçi ile ilkini düzenleyip yola çıktığımız bu etkinliğimiz her iki ayda bir farklı bölgeler de tekrarlanacak ve Konak siyasetine bambaşka bir hava katacak" açıklamasında bulunan Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, “Konak Buluşmaları büyük bir özveri  ve çaba ürünüdür. Gençlik Kollarımızın her anında içerisinde olduğu bu etkinlik ileriki yıllara önemli bir miras olarak kalacaktır” dedi. 

0-(7)-003.jpg

Söyleşi de Orhan Beşikçi ve tura katılanlar Basmane ve çevresi hakkında tadına doyulmayacak bir sohbet gerçekleştirdi. Tarihi Dönertaş’tan, Kadın Müzesi’ne, tarihi çeşme, hamam ve konaklara kadar bir çok yapı ve doku hakkında bilgilendirmeler kısa hikayeler Beşikçi tarafından anlatıldı. Gruşçu da son olarak; 27 Kasım 2019 Çarşamba Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde ikincisi düzenlenecek olan Konak Buluşmaları ‘Yarım Kalmış Hikaye: Köy Enstitüleri etkinliğine herkesi davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.