CHP Konak'tan özelleştirmelere karşı imza kampanyası

CHP Konak'tan özelleştirmelere karşı imza kampanyası

CHP Konak Hız Kesmiyor

Şeker Fabrikalarının kapatılmasına  ilk tepki CHP Konak İlçe Başkanlığı’ndan gelmişti. Kapatıldıktan sonra harabe hale dönen Sümerbank önünde eylem atağından hemen sonra, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Konak Meydanı olmak üzere İzmir’in iki önemli noktasında imza masaları kuran Kadın Kolları ve Gençlik Kolları “Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesine hayır diyoruz. Sağlığımızı tehdit edecek, ülke tarımımıza darbe vuracak bu uygulamadan vazgeçilmesini talep ediyoruz.” diyerek İzmirlilerin desteğini istedi. Hafta sonu başlayan imza kampanyasına halkın büyük ilgi gösterdiği görüldü. 

İmza masalarının pazar gününe kadar Türkan Saylan Kültür Merkezi önü ve Konak Medyanı’nda kalacağını bildiren partililer, “Geleceğini düşünen ve bu ülkeyi seven herkesin ayrım gözetmeksizin milli değerlerin yok edilmesine karşı çıkması gerekir.” dedi.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde kurulan masaya imza atmak için gelen halk hükümete olan tepki ve sorunlarını CHP Konak İlçe yöneticilerine ilettiler.  İmza masasında “Satarak Değil, Üreterek Kalkınma” ile “Yerli ve Milli Sermaye Satılamaz” dövizleri dikkat çekti. 

Konak Meydanı’nda kurulan masada gençler; akranlarına ve büyüklerine özelleştirmenin yarattığı sorunları, kalkınma planlarının üretimde dışa bağımlı bir ülkeyle gerçekleştirilmeyeceğini anlatarak farkındalık oluşturmayı amaçladı. 

Kanser Yapıyor

İmza masasında şeker fabrikalarının kapatılarak üretimde nişasta bazlı şeker (NŞB) ve Yüksek fruktozlu mısır şurubu (YFMŞ) kullanılacağını anlatarak sağlığa zararları hakkında halkı bilinçlendirmek için bulunan Beslenme Uzmanı Pelda Başak: “Aşırı früktoz alımı düşük insülin konsantrasyonuna sebep olur bu da leptin seviyesinin düşük olmasına yol açar. Leptinin düşük seviyede olması kilo almaya ve obeziteye sebep olur. Obezite de kalp damar hastalıklarından kaynaklı inme , tip 2 diyabet , karaciğer yağlanması ve bir çok metabolik hastalığa yol açar. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarında früktozdan zengin beslenmenin metabolik sendrom, insülin direnci , hipertansiyon ve ağırlık artışına neden olduğunu çoktan beri biliyoruz. Metabolik sendromun ise kansere sebep olduğu konusunda hiçbir tereddüt kalmamış durumda” diyerek durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. 

Nişasta Bazlı Şeker ve Yüksek fruktozlu mısır şurubunun zararlarının yer aldığı akademik araştırma metinleri halka dağıltıldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.