CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Biz demokrasiyi savunuyoruz"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Biz demokrasiyi savunuyoruz"

CHP'li Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin  7'inci Olağan Büyük Kongresi'nde pandemi tedbirlerinin hiçe sayılmasına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu, "Bir iktidar halka söylediğiyle kendi yaptığı arasında fark yaratırsa o iktidar güven vermeyen iktidardır. Halka söylediğne bakın kendi yaptığına bakın. Bu iktidar nasıl iktidardır" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

Gidiyorsun kahveciyle konuşuyorsun dükkanı kapat. Yan yana geliyorsunuz ama kağıt yasak. Nedir bu görüntü? Sokaktaki insana, kahvedeki insana ceza kestiler. Peki bu insanlara ne yapacaksınız? Baroların toplantıları iptal edildi, ama kongre yapıyorlar. Bir iktidar halka söylediğiyle kendi yaptığı arasında fark yaratırsa o iktidar güven vermeyen iktidardır. Halka söylediğne bakın kendi yaptığına bakın. Bu iktidar nasıl iktidardır. Vatandaş görüyor tabii bunları. Bu 254 bin kişiye kesilen cezayı faiziyle iade edeceğiz.  Sağlık Bakanı doktor, herkesi uyarıyor, kalabalık yerlerde durmayın diyor. Söyleyen kim doktor, yapmayan kim doktor. Sağlık konusunda yetkili olan doktor mudur, sağlık konusunda yetkili olan tıbla ilgili alakası olmayan kişi midir... Biz böyle bir kurultay yapmadık, insanımıza saygı duyduk. Sadece delegeler geldi, gazeteciler için ayrı salonlar yarattık. Sağlık konusunda ne gerekiyorsa onları yaptık. İnsana değer vermiyorlar. Hiç olamazsa kendi delegelerine duy ya. 

ERDOĞAN'A 'MUHTARLIK ÖNERİSİ' YANITI

Adamların dünyadan haberi yok, muhtar dünyasından haberi yok. Bazı mahallelerin nüfusu ilden büyük. Bayburt merkezinden büyük mahalle var. Oradan çok daha büyük olan bir muhtarlık tek başına mahalleyi yönetiyor, bu muhtarın bir yardımcısı bile yok. Vekillerin danışmanları var...  Erdoğan ne derse desin, muhtara hem bütçeyi hem de yardımı vereceğim. 

'CHP SAĞA KAYDI' ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Parti adı üstünde Cumhuriyet Halk Partisi, benim değil halkın partisi. Yok sağa kaydı yok sola kaydı bunların tamamı asparagas. Cumhuriyet Halk Partisi, geniş kitlelere açılıp bütün sosyal kimliklerle ilişki kurduğu anda rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. 21. yüzyılın Türkiye'si 18. yüzyılın kavramlarıyla yönetilemez. Türkiye Cumhuriyeti'nde 21. yüzyılın sorunlarını çözmek için yeni kavramlar bulmak zorundayız. 21. yüzyılın temel kavramı demokrasidir, sağ sol kavramları yok burada. Biz demokrasiyi savunuyoruz, birileri de otoriter meseleleri.

'CUMA GÜNÜ 450 MİLYON DOLARI KİM ALDI?'

Şimdi, en büyük voleyi vuranlar dolarcılar ve tefeciler. Yani bu işin zarar göreni sizsiniz, benim, emeklidir, esnaftır, köylüdür toplumun her kesimi zarar görüyor. Ama bir avuç insan bundan kar ediyor.Bu manipülasyondur. Naci Ağbal görevden alındı, 450 milyon dolar el değiştirdi. Birileri dolar aldı ucuzdan, artınca sattı.   128 milyar dolar da aynı şekilde satıldı. Merkez Bankası parayı satarken ihale açıyor, dolar satacağım diyor. 128 milyar doları kime sattı, yayınlamıyorlar.  Niye yayınlamıyorlar? Birilerine kaynak aktarılıyor. Cuma günü bir günde 450 milyon doları kim aldı?  128 milyar dolar milletin hazinesindeyse, göstersinler Merkez Bankası'ndan... Kime verdin sen bu 128 milyar doları? Kime sattın bu parayı?

'KESİLEN CEZALARI İADE EDECEĞİM'

3 ay için rakam vermiştim 254 bin kişiye ceza kesildi. Pandemi dönemi içinde bu tablo varsa, kongreleri yaptılarsa, oraları lebaleb doldurdularsa ve hiç kimseye ceza vermedilerse vatandaşın ne günahı var? Bütün cezalarını kaldıracağım, ödenmişse hepsini iade edeceğim. Örnek olması gereken kişinin yaptığı, ortaya koyduğuna bakın. Haklarını iade edeceğiz, söz verdim bunu yapacağım.Toplumda mağdur yarattığınız zaman siz sosyal devlet olmazsınız.

161920835-323.jpg

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ

Valla ne yaparlarsa yapsınlar, hiç kimse bunların kongreleriyle ilgilenmedi. Bu bakanların bir işlevi var mı. Bunlar bakan değil, bunlar seçimle gelmiş insanlar değil, atanan devlet memuru bunlar. Bakanların da suçu yok. Saray'dan gelen talimatı yapıyor. Tek adam hükümeti var. Her şeye bir kişi karar veriyor zaten. Devlette istişare kalmadı. 

'ERKEN SEÇİME GİTMEK ZORUNDALAR'

Sonbaharda erken seçime gidilebilir. Götüremezler, bakın gecikilen her gün sıradan vatandaşa ağır maliyetler yüklüyorlar. Dolar bu kadar indi çıktı... Seçime gitmek zorundalar, gitmezlerse bu toplum çok daha ağır maaliyetler ödeyecekler. Devlet böyle mi yönetilir? 

GEZİ PARKI

Taksim alanını yeniden halkın gezebileceği kültürel bir alana dönüştürmek istiyor Ekrem Bey. Şimdi, 'biz nasıl engelleyebiliriz' arayışı içindeler. Devlet kinle intikamla yönetilmez. Bunlar kötü bir şey yapıyorsa zaten halk cezasını verir bir daha seçmez. Ama bunlar iyi şeyler yapıyorlar.  

BELEDİYELERİN SOSYAL YARDIMLARI

CHP yapmasın biz yapalım diye uğraşıyorlar. Aile destekleri sigortası yapacağız. Şimdi bunu engellemek istiyorlar. 

'BAHÇELİ'NİN HOŞUNA GİTSİN DİYE HDP'Yİ ZORLA KAPATIYORLAR'

Muhalefet muhalefetle niye uğraşsın. Bizim görevimiz, ülkeyi kim yönetiyorsa, kaynakları kim kullanıyorsa, oturur masaya yatırırız onun üzerinden eleştiri yaparız. HDP ayrı parti biz ayrı partiyiz. Yanlışı olursa söyleriz. Meclis Genel Kurulu'nda yeri geldiğinde gerekli açıklamayı yaparım. Onlar istiyor ki, biz muhalefet birbirimize girelim ittifakı bozalım. HDP ittifakta yok, dört partiyiz biz; Demokrat Parti, Saadet Partisi, İYİ Parti CHP.  Siyasi partilerin kapatılmasını doğru bulmuyoruz. Diğer partilerin de kapatılmasını istemeyiz. Zorla partiyi kapatmak istiyorlar. Niye zorla yapıyorsunuz bunu? Bahçeli'nin hoşuna gitsin diye yapıyorsunuz bunu. Bahçeli teslim almış bunları.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.