CHP Lideri Kılıçdaroğlu Gençliğin Bucası’nda

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Gençliğin Bucası’nda

Kılıçdaroğlu’ndan Tarık Akan Gençlik Merkezi’ne tam not

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üniversiteli gençlerin kültürden spora tüm ihtiyaçlarını tek bir çatı altında karşılayan Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti.  Gençlere seslenen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Benim öğrenciliğimde bunlar yoktu, keşke böyle imkânlar olsaydı. Ama siz çok daha fazlasına layıksınız” dedi. “Sizleri görünce moralim düzeliyor. Bir kişi dahi kalsak, doğrunun yanında olduğunuz sürece sırtınız yere gelmeyecek.  Sizleri seviyorum, sizlere inanıyorum, sizlere güveniyorum, sizleri bu ülkenin umudu olarak görüyorum”  diyen Kılıçdaroğlu, gençlerden bilime, sanata, siyasete ilgi göstermelerini istedi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile birlikte Tarık Akan Gençlik Merkezi’ni gezen CHP Lideri merkezin 1000. Üyesi Adnan Doğukan Toprak’a da tablet hediye etti. 
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın ev sahipliğinde Tarık Akan Gençlik Merkezi’ni gezen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da eşlik etti.  Buca Belediyesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle hayata geçirilen Merkez’de sinema salonlarını, kütüphaneyi, fitness salonunu, çamaşırhaneyi, oyun salonunu inceleyen Kılıçdaroğlu, “Benim öğrenciliğimde bunlar yoktu, keşke böyle imkânlar olsaydı. Ama siz çok daha fazlasına layıksınız” dedi. Kılıçdaroğlu, gençlerin tüm ihtiyaçları düşünülerek Buca’ya kazandırılan Merkez için gençler adına Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti.
“TÜRKİYE SADECE VE SADECE GENÇLERE EMANET”
Kılıçdaroğlu, daha sonra Tarık Akan Gençlik Merkezi’nin amfi tiyatrosunda gençlere seslendi. “Şunu asla unutmayın Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’ni sadece ve sadece gençlere emanet etti” diyen Kılıçdaroğlu, gençlerden Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini, Nutuk’u ve Türkiye’nin yakın tarihini mutlaka okumalarını istedi. Atatürkçülüğün iki temel ayağı olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Birincisi bağımsızlık ve özgürlüktür. Çünkü bir ülke bağımsız ve özgür değilse o ülkenin geleceği yoktur. Özgürlüğü ve bağımsızlığı savaş meydanlarında kazanabilirsiniz, nitekim öyle yaptılar. Ancak özgürlüğü ve bağımsızlığı sürekli kılmanın temel koşulu ekonomiden geçer, güçlü ve üreten bir Türkiye’den geçer. Eğer bir ülke üretmiyorsa başkalarının ürettiğini tüketiyorsa, üniversiteleri bilgi üretmiyorsa, o ülkenin geleceği parlak değildir”
“HAYATI SORGULAYIN”
Eğitimin bir toplumu ileriye de geriye de taşıyabileceğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Eğitim sisteminizi bozduğunuz anda o ülkeyi geride bırakırsınız” uyarısında bulundu. Gençlerden 

hayatı sorgulamalarını, kişisel çıkar peşinde koşmamalarını, sanata, siyasete, ekonomiye ilgi göstermelerini isteyen Kılıçdaroğlu, “Sizden daha güçlü hiç kimse yoktur Türkiye’de. ‘Aman bana ne’ sakın demeyin. ‘Aman bana ne’ dediğiniz andan itibaren bu ülkede yaşamanızın hiçbir anlamı kalmaz. Oysa bir gencin temel sorunu ülkenin sorunlarına kilitlenmektir” dedi. 
“BÜYÜKŞEHİRİMİZLE ÇOK DAHA GÜÇLÜYÜZ”
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da yaptığı konuşmada, Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi’nin Buca’ya kazandırılmasına verdiği destekler için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ederek, “İyi ki varlar. Büyükşehirimizle çok daha güçlüyüz, bize moral veriyor, destek veriyor” diye konuştu. Kılıçdaroğlu’na “Özellikle çocukların ve gençlerin eğitimine verdiğiniz önemi ve yerel yönetimlere verdiğiniz talimatları takip ediyoruz” diye seslenen Piriştina, şunları söyledi:
“Biz de bu bilinçle 3-6 yaş ile başladık. Çocuklarımızın okul öncesi kreşlerle birazcık güvenli alanlara aldık, hem onların eğlenmesini dinlenmesini sağladık. 3800 yavrumuzun annesine de birazcık hayata katılmasına, üretmeye, belki siyaset yapmaya belki özel zaman geçirmelerine imkân sağladık. Hedefimiz 7500 yavrumuza ulaşmak. Haftaya Buca Koop ve sonra Yeşilbağlarla devam edeceğiz.”
“ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIKTA 1200 ÖĞRENCİYE ULAŞTIK”
Web tabanlı eğitimlerle 49 bin 500 öğrencinin bütün eğitim dönemlerinde faydalanması gereken yedek kitapları ücretsiz dağıtarak ilköğretim ve ortaöğretime de destek verdiklerini anlatan Piriştina, “Sonra 3. aşamaya geçtik bu arkadaşlarımızın üniversiteye hazırlanması gerek dedik. Aziz Nesin Bilgi Eğitim Merkezimizi bir yılda bitirdik. 1000 öğrenciyi üniversiteye hazırlıyoruz hatta bu yıl 1200 öğrenciye ulaştık. Üniversiteye hazırladıktan sonra sıra Gençlik Merkezi’ndeydi” dedi.
YURT MÜJDESİ
Gençlere bir de müjde veren Piriştina, “Son bir etabımız kaldı. Onun da müjdesini vereceğiz. 2017 yılının ilk yarısında bir de yurt temeli atacağız” diye konuştu. Kılıçdaroğlu’ndan “Bizi yalnız bırakmayacağınızı umuyorum” diyerek, yurdun temel atma törenine katılma sözü alan Piriştina, “Kreşle başlayan, Bilgi Eğitim Merkezi ile devam eden, Gençlik Merkezi ile taçlanan ve yurt ile tamamlanacak bir çocuk gençlik ve eğitim sürecine bizim bu görev dönemimizde katkıda bulunmuş olacağız” dedi.
1000. ÜYEYE TABLET HEDİYE ETTİ
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşmaların ardından ise Tarık Akan Gençlik Merkezi’nin 1000. Üyesi üniversite öğrencisi Adnan Doğukan Toprak’a tablet hediye etti.
 

buca-1-003.jpgbuca-2-001.jpgbuca-3-001.jpgbuca-4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.