CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Buca’nın bilim üssüne övgü!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Buca’nın bilim üssüne övgü!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dünyanın en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST 2021’de binlerce finalisti geride bırakarak birinci olan Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden övgüyle bahsetti.

Dilek ÇELİKTEN/ Medya Ege- Bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin elde ettiği başarıları anlattı. Kılıçdaroğlu, Buca Belediyesi'nin bilime ve sanata yaptığı yatırımlara dikkat çekti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu programda, "Geçen gün bizim Buca Belediyesi'nin Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi'nde yetiştirilen çocuklar geldi. Çocuklardan biri Kuantum fiziğinde uluslararası ödül alarak üçüncü olmuş, piyanoda birinci. Şaşırdım. Dediler ki 'Biz Türkiye'de tekiz başta Tübitak olmak üzere herkes bizim ne yaptığımızı biliyor. Biz çocuklarımızı alıyoruz yetiştiriyoruz. Önlerindeki bütün engelleri kaldırıyoruz. Belirli konularda (finans) sıkıntımız vardı. Buca Belediyesi bizim bütün harcamalarımızı karşılıyor. Uluslararası yarışmalara katılıyoruz ve derece alıyoruz.' Her çocuğun boynunda en az 7-8 tane alınmış ödül var. Şimdi bunlar bir ülkeyi ileriye taşıyacak olan icadı gerçekleştirecek olanlar. Bu yüksek yetenek inşası dediğimiz kavram. Yüksek yetenek inşasını bu çocuklar yapıyorlar. Özellikle bu tarz yatırımları büyütmemiz lazım. Bunların önündeki engeli kaldırırsak, çok şey yapabiliriz. Öyle bir kuşak geliyor ki. Fakat bu kuşak kendi alanı ile ilgili çalışacak yer bulamayınca yurtdışına daha iyi paralarla gidiyor mesela ASELSAN'ın içi boşaldı" açıklamasını yaptı.

chpx2097-1.jpg

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını sosyal medya hesabında yayımlayan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezimizi anlatırken ülkemizin gündeminde çok yer bulamasa da beyin göçü ve sonuçlarına da dikkat çekmiş. Gençlere inanarak, onlara her türlü imkanı sağlayarak Türkiye’nin beyin göçüne dur diyeceğiz... #Buca #İzmir #CHP" ifadelerini kullandı.
chpx2117.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.