CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklamalar! 'Putin'in kapısında bekletilmeyi...'

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklamalar! 'Putin'in kapısında bekletilmeyi...'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve heyetinin İdlib zirvesi için Moskova'ya gittiği sırada Putin'in odasının önünde bekletilmesine tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"ERDOĞAN’A CEVAP VERMİYORUM"

Parlamento’nun çatısı altında yapılan tüm konuşmalarda “mutlak sorumsuzluk” vardır.  Bu her konuşanın canının istediği gibi konuşması anlamına gelmez. Sayın Erdoğan’ın bana yönelik olarak kullandığı kelimeleri asla kabul etmiyorum. Cevap da vermiyorum.

"SIRTIMIZI SIVAZLAYANLAR BİZİ YALNIZ BIRAKTI"

Suriye konusunda “Bizim Orta Doğu bataklığında ne işimiz var” dedik. Aklı olan herkes bizim bu sorumuzu anlar. Sırtımızı sıvazlayıp bizi Suriye bataklığına sokanlar sonra bizi yalnız bıraktı. Suriye sınırındaki mayınlar temizlenip 49 yıllığına bir ülkeye verilmek istendi. Biz mahkemeye götürdük. Şimdi soruyorum: Suriye sınırına yabancı bir devlet gelip yerleşseydi bugün Türkiye’nin durumu ne olurdu?
 
"MAŞA GÖREVİNİ KİM VERDİ SİZE?"

Neden Büyük Orta Doğu Projesi’nin eş başkanlığı görevini nerden aldınız? Maşa görevini kim verdi size? Tarih bilgisinden yoksun olanlar balıklama atladı. ÖSO ile sizin ne işiniz var? Neden bu işe soyunuyorsunuz? ÖSO’yu ABD ile birlikte kurduk diyorlar. Evet sana maşa görevi verdiler farkında bile olmadın. ÖSO’nun hamisi oldun, maaş verdin, eğittin! 12 Şubat’ta dedi ki: Şubat sonuna kadar, rejimi İdlib’deki kontrol noktalarımızın sınırları dışına çıkarmakta kararlıyız. Bunun için de havadan ve karadan destekleyeceğiz.

"ORTADA BİR ATEŞKES YOK"

Hep diyorduk ki Suriye’nin kaderini Suriyeliler belirler. Anlaşmayı imzaladılar, anlaşmada ihtilafların Suriyenin önceliğinde çözüleceği taahhüt altına aldılar. Dediğimize geldiler. Ortada bir ateşkes yok. Erdoğan öyle diyor ama ortada böyle bir şey yok. Türkiye, bu anlaşma ile Suriye rejimini resmen tanıyor. Sözleşmede Suriye Arap Cumhuriyeti olarak geçiyor.

"PUTİN'İN KAPISINDA BEKLETİLMEYİ UNUTMAYACAĞIZ"

Tank Paleti asla unutmadık. Bunu daha konuşucaz, bu ülkenin şehitleri için hangi duyarlılığımız varsa, ordumuzun silah fabrikası için de aynı duyarlılığımız vardır. Tank palet fabrikasının Katar ordusun peşkeş çekilmesini kabul etmedik. 15 Temmuz şehitlerimizi de unutmadık. Nereye gitti o paralar, kim götürdü o paraları?  Süleyman şah türbesini kaçıranları, bayrağı indirenleri, vatan toprağını terk edenleri unutmadık. "Gövde üstünde baş bırakmayacağız" deyip Putin'in kapısında dakikalarca bekletilmeyi unutmayacağız. İçeride zafer nağraları atıp, Moskova'da Beyler Esad ile görüştünüz mü diyenleri unutmayacağız

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.