CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan flaş Barış Pınarı Harekatı açıklaması!

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan flaş Barış Pınarı Harekatı açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Gönül ister ki grubumuza gelmek isteyen herkese kapımızı açalım . Bir kısım anne Meclis'e içeri alınmamış gözaltına alınmışlar. Harp okulu öğrencilerinin annesi onlar. Anneler çocuklarının üzerine titrerler. Çocuklarının huzur içinde yaşamak isterler. Annelerin söylemleri beklentileri varsa. Neden polisleri annelerin üstüne salıyorsunuz? Oy vermesin versin bütün annelere saygı duyuyoruz. Bütün annelerin başımızın üstünde yeri var. Sizlere söz veriyorum anneler sizler için sonuna kadar mücadele edeceğim çalışayım.

Kadınlar çalıştıkça zenginleşen Türkiye oluyor. Kadınların önünde tüm engellerin kaldırılması lazım. Aramızda çevreciler var onlara da teşekkür ediyorum. Onların da ağırlığını anneler oluşturuyor. Güzel bir doğa istiyor, denizler nehirler istiyor. Annelerin bu talebini de karşılamak için üzerimize düşenleri yerine getireceğimize söz veriyoruz.

 Kastamonuların İstanbuldaki günlerine katıldım. İstiklal yolu diye bir yolumuz var. İneboludan başlayan.  Dolayısıyla Kastamonunun bizim tarihimizde önemli bir yeri var. kastamonuya gazilik ünvanı verilmesi için kanun teklifi verdik 

Ali Topuz. Ben abi derdim kendisine. Siyasete bakışı insana bakışı, sevgiyle huzurlaydı. Sorunları çözeriz diye düşünen rahatlıkla tartışan bir ağabeyimizdi. Kendisini hastanede ziyaret ettiğimde bir şeyler söylemek isyiyor ama diyemiyordu. Akşam onu kaybettik. Allah'tan rahmet tüm camiamıza başsağlığı diliyoruz. Ali Topuz sadece bir siyasetçi değildir. pek çok yardım yapan kuruluşlarda görev yapan bir siyasetçiydi. Bürokratik hayatı da renklerle doluydu. Anılarını kitaplaştırdı. Orada ders alacağımız çok önemli hatırlatmalar var.

İbrahim Çolak altın madalya aldı . Kendisini yürekten kutluyoruz. Buse Naz dünya şampiyonu oldu onu da kutluyoruz. Şu gerçeği göz ardı etmemeliyiz. Kadınların önündeki engelleri kaldırabilirsek her alanda büyük hizmetler sunuyorlar. Bayrağımızın göndere çekilmesi İstiklal Marşımızın okunması değerli bir tablodur. O nedenle bu sporcularımıza yürekten teşekkür sunuyorum. 

Terörden çok çektik. Yaşlımız kadınımız çocuğumuz öldü. Çok kişi hayatını kaybetti. Terörün bir insanlık suçu olduğunu defalarca dile getirdik. insanları yıldırmak için yapılan bir olaydır. Eğer bir amaçları olsaydı demokratik ortamda düşüncelerini söylerlerdi. 

Koalisyon görüşmelerinde ve ya sonrasında Türkiyenin dış politikasının yanlış olduğunu söylemiştim.Yurtta barış, dünyada barışı savunan ender ülkelerdeniz. İktidarı uyardık, yanlış yapıyorsunuz dedik. Duygusallıktan uzak, gerçekçi ve akılcı bir dış politika üretin dedik.”

Suudi Arabistan, Arap Birliği'ni topluyor, teröre karşı verdiğimiz mücadelede bizi kınıyor. Bunu kabul etmiyoruz.

Geçmişten ders almak aynı yanlışı yapmamak demektir. Dış politikanın derinlikli bir yapısı vardır. Halklar arasında derin kırılmalara yol açabilir. En somut örneğini kendi tarihimizden biliyoruz. 

Bugünkü dış politika dost kazanan değil düşman kazanan bir dış politikadır. AKP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Doğru söyleyenin arkasında duracaksınız. 

Maceracı bir dış politika izlemeyin dedik. Ne dediler . 24 satte emevi camisine gidip namaz kılacağız dediler. Türkiye'nin maceracı bir politikaya ihtiyacı yoktur. T.C tarihininden görebiliriz. Emevi Cami'ne gideceklerdi Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırmak zorunda kaldılar. 3 milyon 600 bin Suriyeli Türkiye'de . 40 milyar dolar harcadılar onlar için. 

Özellikle komşularımızın toprak bütünlüğüne saygı gösterin dedik. Ben başka bir ülkenin toprak bütünlüğüne saygı göstermezsem düşman kazanırım. Bugün neredeyse dünyanın tamamını kendimize düşman ettik.

Egemen güçlerin maşası olmayın dedik. Onlar çıkarlarına hizmet etmeyin bağımsız tarafsız dostane tutumunuzu koruyun dedik. Defalarca söyledik. Yeri geldi celallendiler EYYY TRUMP diye bağırdılar. Ardından bir ses daha. Emret Trump dediler. Gittiler Papaz'ı teslim ettiler. Bir şey söylediysen arkasında duracaksın. Arkasından duramayacağın sözleri söylemeyeceksin.  

Türkiye Cumhuriyeti'ni Trump kadar aşağılayan bir kimse daha gelmemiştir. 

Orduğumuz Suriye'de güvenliğimiz için. Ypılanın bir savaş olduğu söyleniyor. Bunu akp'nin yetkilileri de söylüyor. Ama başka biri savaş dediği için kızıyorlar. Savcılar hemen harekete geçiyor. Soruşturma açıyorlar. Suriye politikası adamına göre mi olacak? Bu çifte standart neden? Beyefendi kalkıyor fetihten söz ediyor. Suriye'nin fethinden bahsediyor. Fetih bir ülkeyi savaşarak ele geçirme. Türkiye yönetilmiyor savruluyor. Hepimizin oturup düşünmesi lazım 

Her vatandaşımı göreve davet ediyorum. 17 yıldır bu noktaya nasıl getirdiler Türkiye'yi? Şehitlerimizin gazilerimizin sorumlusu kim? Anneler hesap sormak zorundadır. Dış politikayı din etnik mezhebe göre sürdürmeyin dedik. Mısır'a gitti, iman kardeşliği. Bir başka partinin amblemini başka ülkeden getirip kendi parti amblemi haline getirdi. Tek devlet, tek bayrak diyor. E zaten tek devletiz biz başka devletimiz mi var?

HAREKAT AÇIKLAMASI 

Bütün anneler çocuklarının sağ dönmesini isterler. Ordumuzun harekatı hepimizin destek verdiği bir harekattır. Politika buraya getirdi hepimizi bu memleket hepimizin memleketidir. Hepimiz ordumuza vatanımıza milletimize güvenmek zorundayız. Herkese millet ve şükran borçluyuz. Ama birileri bu dramları yaşarken, acaba ben buradan nasıl çıkar sağlarım düşüncesi içinde. 

Barış Pınarı Harekatı Koordinasyonu Toplantısı yaptılar. Evet yapılmalı ama katılan arasında AKPliler var. Naci Bostancı, İsmet Yılmaz, Numan Kurtulmuş, Hayati Yazıcı, Mahir Ünal, Ömer Çelik senin o toplantıda ne işin var. Parti devleti dediğimiz olay budur. Yaptıkları işin yanlış olduğunu onlar da biliyor. Fotoğrafı internet sitesine koyuyorlar, isimleri koymuyorlar. İnsan utanır biraz. 

Türkiye Cumhuriyeti devleti sıradan bir devlet değildir. Bir kişinin iki dudağı arasına teslim edilemez. Ordumuz mücadele içindeyken Erdoğan Akp'ye nasıl oy devşiririm peşinde. Milletten nasibini almayan diyor. Biz İstanbulu aldık, Ankarayı aldık , İzmiri aldık, Mersini aldık. Nasibini almayan sensin. Bunları dile getirmemin nedeni Akplilerin gerçeği görmesidir. 

Annelerin dualarının arkasındayız. Fidan gibi evlatlarımız hayatlarını kaybetmezler. Oralar topraklarımız değil. Neden bizim askerimiz şehit olsun? Esadın ordusu var. o kendi topraklarını koruyacak. Hepimize düşen görevler var. Soğukkanlı olacağız. 15 temmuz şehitlerimiz için paralar toplandı. Uzun süre ne oldu diye sorduk.

"15 TEMMUZ ŞEHİT GAZİ VAKFI'"

Sonunda Resmi Gazete'de yanıtlandı. 1.5 yıl sonra 15 temmuz 2019da. Vakıf kurduk dediler. Ankarada demişler. Bunun adresi nerede diye sormuş arkadaşlara. O adrese gidildi. O adreste bir vakıf yok. Vakfın yönetim kurulu yok. Sormuştum yine soruyorum. Bu vakfın adresi niye yok?  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.