CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Gezi davası açıklaması!

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Gezi davası açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi davasına dair açıklamalarda bulundu

Kılıçdaroğlu, "Gezi olayları, aslında bu ülkenin genç yetenekli okumuş ve hayatı sorgulayan gençlerin baskı rejimine karşı direnişidir" dedi. Gezi eylemleri için "Saygıyla sevgiyle karşılamamız gerekiyor." diyen CHP lideri, "Anayasanın 34. maddesine göre, herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Bu kadar güzel bir eylemi darbe eylemi olarak tanımlamak doğru değildir." ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

Güzel bir ülkede yaşıyoruz. Beraber kardeşçe yaşamak istiyoruz. Farklı görüşmelerimiz olabilir, siyasi görüşlerimiz olabilir ama huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bütün vatandaşlarımızdan istirham ediyorum, asla ama asla umutsuzluğa kapılmayın.

Demokrasi getireceğiz. Halkın oylarıyla getireceğiz. Halkımız, halkın çıkarlarını savunan, kararlı bir kişiyi, onurlu bir partiyi iktidara taşıyacağım diyecektir. Bugün önemli bir dava görüşülüyor. Gezi davası... Gezi olayları, aslında bu ülkenin genç, yetenekli, okumuş ve hayatı sorgulayan gençlerin baskı rejimine karşı direnişidir. Bizim gençlerimiz bir araya gelmekten keyif alıyorlar. Gençler bu ülkenin sorunlarıyla ilgileniyor mu diye düşünüyorken baktık daha iyi sorguluyorlar. Gezi eylemini bir baskının ortaya çıkardığı aydınlanma hareketi olarak görmek gerekiyor. Gençlerimizin hiçbir zaman ellerine silah almadı.

"GENÇLERİMİZ İKTİDARIN BASKILARI YÜZÜNDEN HAYATINI KAYBETTİ"

Saygıyla sevgiyle karşılamamız gerekiyor. Bir dönemin savcılarının hazırladığı iddianamelerle, gençlerimiz, sanatçılarımız, akademisyenlerimiz yargılanıyor. Bunlar doğru değil, adalet kavramının içini boşaltmamak gerekiyor. Gezi olaylarının üzerinden çok zaman geçti, çok sayıda gencimiz hayatını kaybetti, bu gençlerimiz bu iktidarın baskıları yüzünden hayatını kaybetti. Anayasanın 34. maddesine göre, herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. 1376 yurttaş, oturup Ben de oradaydım diye Gezi Davası için bildiri yazmışlar. Şöyle diyorlar: Ben de oradaydım, ağaçlar, denizler ve doğa benim kardeşim olduğu için. Bunun neresi suç?

  YARGI KULLANILARAK GENÇLERDEN İNTİKAM ALINMAZ

Her şeye rağmen Gezi Davası’nın adaletli bir şekilde sonuçlanmasını bekliyoruz. Her şeye rağmen, birlikte yaşayacağız. Ve en önemlisi adalet istiyoruz. Hep beraber demokrasiyi savunacağız. Yargıyı kullanarak gençlerden intikam alınmaz. Onlar bizim çocuklarımız. O çocuklar bizim evlatlarımız. Ne yapacaksın, hapse atıp gençliği karşına mı alacaksın? Bırak eleştirsinler, onlar genç.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.