CHP Narlıdere Gençliği andımızı okudu

CHP Narlıdere Gençliği andımızı okudu

Cumhuriyet Halk Partisi Narlıdere Gençlik Kolları, andımızın okullarda okutulmasının kaldırılmasına karşılık eylem düzenledi. 

Çok sayıda vatandaşın da katılım sağladığı eylemde Narlıdere Gençlik Kolları Başkanı Onur Atasoy basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamanın sonunda katılımcılar hep bir ağızdan andımızı okudu.

Narlıdere Demokrasi Meydanı’nda CHP Narlıdere Gençlik Kolları tarafından düzenlenen basın açıklamasına CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, Kadın Kolları Başkanı Ömür Gürokur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, İyi Parti Narlıdere İlçe Başkanı Feza Genişoğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

6484f8a1-168a-4eee-8395-9677b3940830.jpeg

“ESEFLE KINIYORUZ”

Basın açıklamasını gerçekleştiren CHP Narlıdere Gençlik Kolları Başkanı Onur Atasoy andımızın yeniden okutulması için çağrıda bulunurken şunları kaydetti: “Milli değer ve bütünlüklerimizden biri olan, bir gelenek halinde 1933’ten bu yana her sabah göğsümüzü kabartarak okuduğumuz Andımızın bir garabat kararıyla yürürlükten kaldırılmasını esefle kınıyoruz. Bu kararın altına imza atanlar, onlara o emri verenler bilmelidir ki; andımızın yasaklaması sadece Türk milletinin birlik, bütünlük ve kardeşliğinden, yeni nesillerin vatansever olarak yetişmesinden rahatsız olanları sevindirir. Bu yüzden derhal bu karardan dönülmesini ve okullarımızda Andımızın yeniden okumaya başlanmasını talep ediyoruz.”

c2439fa7-3704-473b-93cb-e11e759f8ad1.jpeg

“KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ”

Her ne koşulda olursa olsun andımızın kaldırılması kararına karşı durduklarını vurgulayan Atasoy, “Buradan milletimize duyuruyoruz: Gereken yapılmasa bile kahraman atalarımızın hatırası, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası olan Andımızı unutturmaya kimsenin gücü yetmez. Andımız kalplerimizde, ruhumuzda, irademizdedir. Bu nedenle Andımıza elini uzatmaya cüret edenlere inat haykırmaya ve okumaya tekrar, tekrar ve tekrar devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.